Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Rushton J. - Race, Evolution, Behavior

Ο Jean Philippe Rushton (1943-2012) ήταν καθηγητής ψυχολογίας στον Καναδά. Μελέτησε τις διαφορές των φυλών ως προς την συμπεριφορά τους. Είχε έντονη επιστημονική και συγγραφική δραστηριότητα και ήταν επικεφαλής ανεξάρτητου ομίλου φυλετικών ερευνών, δυστυχώς νορδικιστικού. Οι μελέτες του τον οδήγησαν στην διαπίστωση των σημαντικών διαφορών μεταξύ των ανθρωπίνων φυλών, εστιάζοντες στις τρεις μεγάλες ομάδες φυλών, Λευκή, Μαύρη, Κίτρινη.

Μελετώντας τον αλτρουισμό, διαπίστωσε ότι η γενετική ομοιότητα οδηγεί σε πιο φιλική συμπεριφορά μεταξύ των ανθρωπων. Αυτό προφανώς οφείλεται στα ψυχικά φυλετικά που ωθούν τους ομόφυλους να συναναστρέφονται με μεγαλύτερη ευκολία και φιλικότητα.

Το σημαντικότερο βιβλίο του εκδόθηκε το 1995 με τίτλο "Race, Evolution, Behavior" - στο σύνδεσμο δίνεται η συντομευμένη έκδοση. Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια περιγραφή όσο γίνεται πιο κατανοητή - μη ξεχνάμε απευθύνεται σε αμερικανάκια μαζανθρώπους - εξηγώντας τις διαφορές μεταξύ...
των τριών μεγάλων ομάδων φυλών, Λευκών, Μαύρων, Κίτρινων. Ο συγγραφέας εξηγεί βάσει στατιστικών τις διαφορές στη συμπεριφορά και την φυσιολογία των ομάδων αυτών προσπαθώντας να τους δείξει το αυτονόητο, ότι οι φυλές διαφέρουν σημαντικά, όχι μόνο στην εμφάνιση, κάτι που είναι προφανές, αλλά και ως προς την συμπεριφορά. Παραδείγματα έχουν να κάνουν με την εγκληματικότητα, την σεξουαλικότητα, την επιθετικότητα, τις πνευματικές επιδόσεις και άλλα.

Στο βιβλίο του μάλιστα εισάγει την θεωρία r/K για την στρατηγική αναπαραγωγής των διαφόρων φυλών. Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία, οι κίτρινοι κάνουν λιγότερους απογόνους, τους οποίους όμως φροντίζουν περισσότερο, σε αντίθεση με τους μαύρους που κάνουν πολλούς απογόνους με ελάχιστη φροντίδα. Οι λευκοί βρίσκονται στη μέση.

Ο Rushton απέστειλε ταχυδρομικά την συντομευμένη έκδοση σε δεκάδες χιλιάδες παραλήπτες, προφανώς για να διαβαστεί έστω και ένα τμήμα από το έργο του στην Αμερική, χωρίς να περιμένει από τα μέσα ενημέρωσης ή τα επιστημονικά περιοδικά να θάψουν το έργο του στη σιωπή.


Η έκδοση αυτή σημείωσε μεγάλη επιτυχία και δημιούργησε έντονο ενδιαφέρον στους αναγνώστες. Το γεγονός αυτό χάλασε τους "επιστήμονες", τοποτηρητές των σιωνιστών στα πανεπιστήμια και ο Rushton διώχθηκε ανηλεώς, χάνοντας μάλιστα και πανεπιστημιακές θέσεις. Ο ίδιος όμως δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τις φυλετικές ψυχολογικές μελέτες.

Η συντομευμένη έκδοση που δίνεται στο ιστολόγιο έχει ενδιαφέρον, ειδικά για αρχάριους. Εστιάζει στη συμπεριφορά των τριών μεγάλων ομάδων φυλών και παρουσιάζει κάποιες αυτονόητες αλήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.