Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η "Γαλλική" μύτη

Θα έχετε διαβάσει συχνά περί "Γαλλικής" μύτης, η οποία είναι ελαφρά κοίλη, δηλαδή η άκρη της μύτης γέρνει ελαφρά προς τα πάνω. Αυτό θεωρείται στη γυναίκα από κάποιους ως στοιχείο ομορφιάς και θηλυκότητας. Όμως θα έχετε παρατηρήσει πολλούς Γάλλους που δεν έχουν αυτή τη μύτη. Θα σκεφτεί κανείς ότι η μύτη αυτή ναι μεν υπάρχει στη Γαλλία σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι σε όλους. Ποιοί όμως από τους Γάλλους έχουν αυτή τη μύτη;

Στην Ευρώπη, κοίλη μύτη εμφανίζει ο Αλπικός και ο Βαλτικός τύπος. Στη Γαλλία, κυριαρχεί ο Αλπικός τύπος, ειδικά στον κεντρικό τομέα, με αρκετούς Μεσογειακούς (και Ατλαντο-Μεσογειακούς) νότια και νοτιοδυτικά και λίγους Νορδικούς στα βόρεια. Συνεπώς, η μύτη αυτή...
υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στη Γαλλία, επειδή οι Αλπικοί κυριαρχούν εκεί. Συνεπώς οι γυναίκες με μεγάλη πιθανότητα θα έχουν αυτή τη μύτη.

Περί θηλυκότητας, ο Αλπικός τύπος έχει "μαζεμένη" συμπεριφορά, γεγονός που στις γυναίκες θεωρείται κοινωνικό πλεονέκτημα στις "απελευθερωμένες" μέρες μας. Επίσης, ο τύπος αυτός παρουσιάζει παιδομορφικά στοιχεία, όπως απαλά χαρακτηριστικα, συχνά πατημένη μύτη, μικρό και πλατύ πρόσωπο χωρίς γωνίες και χωρίς έντονα χαρακτηριστικά, δίνοντας την αίσθηση θηλυκότητας.

Η μύτη αυτή υπάρχει και σε άλλες χώρες, στις οποίες υπάρχουν Αλπικοί και Βαλτικοί. Ο λόγος που έγινε διάσημη αυτή η μύτη είναι η κινηματογραφική βιομηχανία της Γαλλίας και η Γαλλική παράδοση στην ανάδειξη και προώθηση ηθοποιών σε παγκόσμια κλίμακα. Την επόμενη φορά που θα δείτε "Γαλλική" μύτη σε Γαλλίδα, παρατηρήστε τον φυλετικό τύπο. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι Αλπικό.

Παράδειγμα η εικονιζόμενη Γαλλίδα ηθοποιός Audrey Tautou, που είναι Αλπική-Μεσογειακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.