Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Το "Μεσογειακό ταμπεραμέντο"

Γνωστός ο όρος "Μεσογειακό ταμπεραμέντο" που χαρακτηρίζει τους Μεσογειακούς λαούς της νότιας Ευρώπης. Γιατί άραγε δεν υπάρχει αντίστοιχη φράση για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους;

Ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος ως προς την συμπεριφορά του είναι δραστήριος, ομιλητικός, συναισθηματικός, δυναμικός. Λατρεύει τα χρώματα, έχει έφεση στην τέχνη και είναι αυθόρμητος. Αγαπάει τις κοινωνικές συναναστροφές, εμφανίζει πάθος στις ερωτικές σχέσεις και έντονη συναισθηματικότητα. Αυτά τα ψυχικά χαρακτηριστικά, έχουν καταστήσει τη συμπεριφορά του Μεσογειακού τύπου ως ιδιαίτερη, με τους υπόλοιπους φυλετικούς τύπους να θαυμάζουν την ζωτικότητά του, αλλά να τους φαίνεται υπερβολική η ομιλιτικότητα και τα έντονα συναισθήματα. Το Μεσογειακό ταμπεραμέντο συνεπώς αντιστοιχεί στον Μεσογειακό φυλετικό τύπο. Άτομα με Μεσογειακό ταμπεραμέντο συναντά κανείς όπου υπάρχουν Μεσογειακοί στον πλανήτη.

Στις νότιες Ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι όλοι οι κάτοικοι του Μεσογειακού τύπου. Γι' αυτό το λόγο δεν είναι βέβαιο ότι κάθε νοτιοευρωπαίος θα έχει "Μεσογειακό ταμπεραμέντο".

Το Μεσογειακό ταμπεραμέντο συνδυάζεται συχνά και με τα περί "Λατίνων εραστών". Και πάλι η αναφορά γίνεται για τον Μεσογειακό τύπο και τον παθιασμένο και συναισθηματικό του ερωτισμό, την ομιλιτικότητα και την ενεργητικότητά του, ακόμα και την αγάπη του για την τέχνη. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν τον Μεσογειακό ως πολύ ελκυστικό σε όλες γυναίκες, ασχέτως φυλετικού τύπου. "Λατίνοι εραστές" υπάρχουν αρκετοί στη Λατινική Αμερική, ως απόγονοι των Ισπανών εποίκων.

2 σχόλια:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.