Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η φυλετική προέλευση του θεσμού της δουλείας

Η δουλεία είναι ένας θεσμός προϊστορικός. Οι δούλοι είναι άνθρωποι που θεωρούνται ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, εν γνώσει της κοινωνίας. Η εκμετάλλευση των δούλων έχει πολλές μορφές, όπως καταναγκαστική εργασία, σεξουαλική εκμετάλλευση, αγοραπωλησία κτλ. Μελετώντας τη δουλεία, γρήγορα διαπιστώνεται ότι έχει φυλετική προέλευση.

Η δουλεία παρατηρείται ευρύτατα διαδεδομένη στην αρχαιότητα, έχοντας τις βάσεις της στην προϊστορία. Οι πρώτοι δούλοι αποτελούνται από νικημένους ενός πολέμου. Στους προϊστορικούς χρόνους η ανθρωπότητα ήταν διαχωρισμένη σε φυλές που δεν είχαν αναμιχθεί ιδιαίτερα. Η έντονη μίξη φαίνεται να ξεκινά στους ιστορικούς χρόνους. Συνεπώς, οι ηττημένοι ενός πολέμου ήταν μέλη μιας γειτονικής φυλής, η οποία υποχρεώνεται σε δουλεία. Η φυλετική διαφοροποίηση μεταξύ των δύο φυλών είναι σημαντική για την επιβολή της δουλείας, καθώς πιθανή φυλετική ομοιότητα θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι οι ηττημένοι θα ήταν προτιμότερο να ενσωματωθούν και να επεκταθεί η φυλή, παρά να γίνουν σκλάβοι. Επίσης, η έντονη φυλετική διαφοροποίηση βοηθά στην ταυτοποίηση κυρίου και σκλάβου, πράγμα που καθιστά την απόδραση δύσκολη. Βέβαια, ενώ η προέλευση της δουλείας είναι φυλετική, η επιβίωση του θεσμού διαμέσου των αιώνων αδιαμφισβήτητα οδήγησε στην εισαγωγή σκλάβων από άλλες φυλές, ξεπεσμό ομόφυλων στον θεσμό της δουλείας λόγω χρεών, απελευθέρωση αλλόφυλων σκλάβων, απόκτηση παιδιών με σκλάβους κτλ, πράγματα που οδήγησαν στην φυλετική αλλοίωση κυρίων και σκλάβων, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να διαπιστωθεί η φυλετική τους υπόσταση.

Ιστορικά παραδείγματα που δηλώνουν την φυλετική προέλευση της δουλείας είναι πολλά. Η εισαγωγή..
. νέγρων σκλάβων στην Αμερική από τους λευκούς ευρωπαίους ήταν ξεκάθαρα ένα φυλετικό φαινόμενο. Ως σκλάβους χρησιμοποιούσαν τους μαύρους και οι Αιγύπτιοι, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στην εικόνα. Οι Σλάβοι έχουν ονομαστεί έτσι από τη χρήση τους ως σκλάβοι κατά τον Μεσαίωνα. Τατάροι και Άραβες αιχμαλώτισαν και εξανδραπόδισαν εκατομμύρια Ευρωπαίους. Οι Βερβέροι πειρατές έγιναν διαβόητοι για τον ίδιο λόγο. Οι Αβορίγινες και οι ιθαγενείς της βορείου Αμερικής, επειδή αντιστάθηκαν στο να γίνουν σκλάβοι των Ευρωπαίων, εξοντώθηκαν. Υπό μορφή δουλείας έθεσαν οι Νορδικοί ως Κέλτες τους κυρίως Αλπικούς πληθυσμούς της Ευρώπης. Το ίδιο έκαναν και οι Μεσογειακοί στους Αλπικούς στα Μεσογειακά παράλια στους προϊστορικούς χρόνους. Σε Αφρική και Ασία, εκμετάλλευση υπό μορφή δουλείας συνεχίζει να υπάρχει ακόμη και σήμερα, με φυλετικό υπόβαθρο.

Κάποιες φυλές είναι δραστήριες και επιθετικές, σε σχέση με άλλες φυλές οι οποίες είναι άτολμες και ανέχονται τη δουλεία. Αυτή είναι η βάση της ύπαρξης του θεσμού της δουλείας και όχι οι υλιστικοί ωφελιμιστικοί λόγοι που αναζητούν εναγωνίως οι "ιστορικοί". Όσο και να έχει εκβιομηχανοποιηθεί η παραγωγή, πολλοί θα ήθελαν να δουλεύουν σκλάβοι αντί για αυτούς. Υλιστικοί λόγοι δεν υπάρχουν για την απαξίωση του θεσμού της δουλείας. Οι λόγοι της κατάργησης του θεσμού της δουλείας οφείλονται πρώτον στην φυλετική μίξη, που κάνει τους σκλάβους να διαφέρουν ελάχιστα από τους κυρίους και η επιβολή της σήμερα από τους Σιωνιστές σε όλον τον πλανήτη, υπό την θεώρηση της "ισότητας" των ανθρώπων, γιατί οι εβραίοι ξέρουν ότι δύσκολα θα ανήκαν στους κύριους σε έναν κόσμο με δουλεία.

Από φυλετικής σκοπιάς, η δουλεία είναι ότι χειρότερο. Αν οι δούλοι είναι ομόφυλοι, τότε δεν έχει νόημα η ύπαρξη δούλων, αφού είναι όμοιοι. Αν οι δούλοι είναι αλλόφυλοι, είναι αναπόφευκτη η φυλετική μίξη για πολλούς λόγους, όπως απελευθέρωση, δραπέτευση, απόκτηση παιδιών με κυρίους, κτλ. Συνεπώς, η δουλεία είναι κατακριτέα για φυλετικούς λόγους πάνω από ολα. Αυτή είναι υπεύθυνη σήμερα για την φυλετική αλλοίωση της Αμερικής, όπως και σημαντικά για την φυλετική αλλοίωση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Σε πολλές χώρες του πλανήτη ζουν σήμερα ισότιμα οι απόγονοι σκλάβων μαζί με τους απογόνους των κυρίων τους, έχοντας διαφοροποιήσει τη φυλετική συνθεση του αρχικού πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.