Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το μαύρισμα του δέρματος και η φυλετική ταξινόμηση

Το χρώμα του δέρματος είναι ένα σημαντικό φυλετικό γνώρισμα που βοηθά πολύ στην φυλετική ταξινόμηση. Ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο επιφέρει έντονο μαύρισμα σε πολλούς ανθρώπους, ενώ το πραγματικό χρώμα του δέρματός τους είναι πολύ πιο ανοιχτό. Το μαύρισμα μπορεί να εμφανίζεται το καλοκαίρι ή και για μεγάλη περίοδο του έτους όταν κάποιος εκτίθεται συνεχώς στον ήλιο λόγω της εργασίας του, π.χ. σε αγροτικές ή οικοδομικές εργασίες.

Όπως εξετάστηκε σε προηγούμενη ανάρτηση, το χρώμα του δέρματος έχει μεγάλη κοινωνική σημασία. Το σκούρο δέρμα εγείρει υποψίες μίξης με εξωευρωπαϊκούς τύπους. Οι φυλετικοί ανθρωπολόγοι πρέπει να εξετάζουν πιθανό μαύρισμα του δέρματος, για να κάνουν ορθή φυλετική ταξινόμηση.

Παρατίθενται εικόνες ανθρώπων οι οποίοι εμφανίζουν σημαντική διαφορά με μαύρισμα και χωρίς. Το κανονικό χρώμα είναι το ανοικτό σε κάθε περίπτωση.










Οι φωτογραφίες είναι από εδώ.

2 σχόλια:

  1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ23 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:41 μ.μ.

    Ωραίο το μεσογειακό κοριτσάκι με τα γκριζοπρασινα ματάκια από την Ισπανία.Εχω διαπιστώσει ότι αυτή η χώρα παράγει υπέροχα πλάσματα σε εξωπραγματικους αριθμούς.Έχει κάτι το νερό και είναι όλες τόσο όμορφες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι μια κουκλιτσα ζωγραφιστη21 Απριλίου 2014 στις 11:55 μ.μ.

      Συμφωνω απολυτως και επαυξανω.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.