Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Οι φυλές της Βορείου Αφρικής - μήπως μοιάζουν με Ευρωπαίους;

Οι περισσότεροι φαντάζονται ότι όλοι οι Αφρικανοί είναι μαύροι. Αντιθέτως, οι κάτοικοι της Βορείου Αφρικής απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν νέγροι. Οι φύλες της Βορείου Αφρικής, ειδικά όσο πιο κοντά στα Μεσογειακά παράλια παρουσιάζουν συγγένειες με τις Ευρωπαϊκές φυλές.

Οι κύριες φυλές είναι οι Saharid και Cromagnid. Συνήθως λογίζεται και ο τύπος Berberid, ο οποίος θεωρείται CM με πρόσμιξη Saharid. Οι Κρομανοειδείς και Βερβερικοί κατοικούν κυρίως στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της Βορείου Αφρικής, ενώ οι Νοτιομεσογεικοί (Saharid) κυρίως στο ανατολικό. Οι κάτοικοι του Μαρόκο και της Αλγερίας είναι περισσότερο Κρομανοειδείς-Βερβεικοί ενώ προς Αίγυπτο και Λιβύη είναι κυρίως Νοτιομεσογειακοί, με πολλές αλληλεπικαλύψεις.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες για να κατανοήσετε τις διαφορές. Ο αριστερά είναι Κρομανοειδής, με έντονο σαγόνι και κάπως κλειστά, "βαθουλά" μάτια, ενώ ο δεξιά είναι Νοτιομεσογειακός, πιο κοντά μορφολογικά στους Μεσογειακούς, με μικρές αποκλίσεις.



Ένα παράδειγμα ενδιάμεσης μορφής είναι το παρακάτω:...



Και επειδή οι γυναίκες της Βορείου Αφρικής φημίζονται για τα χαρακτηριστικά τους, δείτε τρία παραδείγματα, Cromagnid πάνω, Berberid κάτω αριστερά και Saharid κάτω δεξιά:



Όπως διαπιστώνετε, η φαινοτυπική ομοιότητα με τους Ευρωπαίους, ειδικά της Μεσογείου, είναι σημαντική. Ακόμα και το χρώμα του δέρματος στους Κρομανοειδείς τύπους της Βορείου Αφρικής είναι λευκό, όπως των Ευρωπαίων. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Βορειοαφρικανοί αντιδρούν όταν τους θεωρούν μαύρους ή με σημαντική νέγρικη ανάμειξη. Πολλοί που ζουν στα Μεσογειακά παράλια, σπάνια συναντούν νέγρους, αντιθέτως θεωρούν εαυτούς πιο κοντά στους Ευρωπαίους.

3 σχόλια:

  1. Γηγενείς Βέρβεροι:

    - grenswetenschap.nl/images/artikelfoto/berbers.jpg
    - z3.ifrm.com/67/29/0/p383181/berber_girl.jpg
    - helloonline.com/2002/03/21/mohammed/imgs/mohammed3a.jpg
    - theheartthrills.files.wordpress.com/2012/11/moroccan-queen.jpg?w=500&h=352
    - cri.ensmp.fr/people/boucheba/kabylie/taqcict3.jpg
    - 3.bp.blogspot.com/-1LUpSIWLWHs/UlLhQTArRAI/AAAAAAAABYU/le0CYhX6JWg/s1600/Amazingh_tribe_caucasian.jpg


    Πιο εξωτικά (άλλα όχι νεγροειδή) παραδείγματα:

    - mathildasanthropologyblog.files.wordpress.com/2008/05/berbers.jpg
    - maghrebchristians.com/wp-content/uploads/2012/06/Berbers-in-North-Africa-300x203.jpg
    - t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQPmAizL48Y_pEQVR27JVR81SUg-BsbMLmdFixr_eI3s67KbqtUzg

    (Ο ακριβής φαινότυπος της "Κλεοπάτρας" προηγούμενης ανάρτησης με βίντεο, ίσως συνίσταται και σε κάποια εκτεταμένη αραβική μίξη;

    rosemarysheel.com/wp-content/uploads/2012/03/morocco_ait_bougamez_berber_tattoo-smug.jpg)

    Να σημειωθεί ότι, όπως και πολύ σωστά έχει αναφερθεί εδώ στο ιστολόγιο, τουλάχιστον οι πρώτοι Κρομανιόν απο εκεί πέρασαν στην Ευρώπη μέσω πιθανής λεπτής γεωγραφικής συνενώσεως του βορειοανατολικού ακρωτηρίου της Τυνησίας με τη Σικελία κατά την Εποχή των Παγετώνων, ίσως και μέσω Μαρόκο όπως αναφέρεται. Το ίδιο λέγεται και για τη μεσογειακή φυλή ή έστω τμήμα της, πράγμα μάλλον το οποίο εν τέλει δεν αποδεικνύεται ότι ισχύει. Αποτελούν πιθανά υπολείμματα των λευκών "Ατλάντιων", πράγμα που βάσει αφαιρετικής άλλα άρρηκτης αιτιολογικής συνέπειας και η συμβατική επιστήμη (και δει της ανθρωπολογίας) έρχεται σταδιακά αλλά σταθερά να παραδεχτεί. Αυτό καθότι έχουμε (ειδικά πιο πίσω στο παρελθόν) στο βορειότερο τμήμα της Αφρικανικής Ηπείρου, παρουσία ανθρώπων καθαρά λευκού φαινοτύπου η οποία αποκλείεται εξ αρχής να οφείλεται στις επιδρομές Ούνων (μερικώς μογγόλοι), Βισιγότθων, λόγω των αριθμών, καθαρότητας λευκών παραδειγμάτων, γενετικής συνέχειας και γενετικής εν γένει κ.ο.κ. Παρατηρήστε τα διπλά έψιλον των Άμαζιγκ-Βερβέρων στη σημαία τους και την ενδυμασία τους. Βεβαίως είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και πιο εξωτικοί τύποι καθώς και πλέον πολλοί αραβοποιημένοι και νεγροποιημένοι.

    Αυτό προς απάντησιν στους τραγελαφικούς ευέξαπτους διεθνιστές (...της κλίνης και με κάθε... μέσο χρήσης της, κι ο νοών νοείτω) όταν αθλήτρια ανήρτησε ανέκδοτο (!!!) στο προσωπικό της προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παντελώς επιτακτικά και όταν σε ένα πνευματικό όργιο αμορφωσιάς, ημιμάθειας, αμάθειας, διανοητικής καθυστέρησης και ηθικής κατάπτωσης την ΑΠΕΛΥΣΑΝ γιατί "προσέβαλε" τους αγαπημένους τους παράνομους νέγρους... Μάλιστα στα σχολεία-γκούλαγκ ακόμα διδάσκουν βροντόφωνα ότι προερχόμαστε από υποσαχάριους ΝΕΓΡΟΥΣ (!!!!!!) όταν αυτό δεν υπάρχει πουθενά ακόμα και στη σημερινή δήθεν επιστήμη της ανθρωπολογίας, βιάζοντας κάθε κανόνα υποτίθεται κοινής λογικής συναίσθησης και παραβαίνοντας πλήρως εν συνειδήσει βασικές αρχές της βιολογίας τις οποίες κατα τ'άλλα δέχονται όπου τους συμφέρει. Όταν η σχεδόν συνολικά λανθασμένη θεωρία της καταγωγής του ανθρώπου απ'την Αφρική αναφέρει βόρεια Αφρική κάτα κύριο λόγο (όπου ακόμα και σήμερα δεν συναντάμε πλειοψηφία νέγρων). Μην αναρωτιέστε με την μαρξιστική υποκουλτούρα που κυριαρχεί σε συντριπτικά ποσοστά στα κέντρα αποχαύνωσης, αν παίζει ρόλο μέσα στα πράγματα και αυτός ο παράγοντας τη στιγμή που βγαίνουν όλοι με μαύρο σκοτάδι απο εκεί μέσα και ούτε 1 στις 100 γνώσεις έχει σχέση με τη πραγματικότητα. Αυτά θέλοντας να δώσουν σημάδι για την δήθεν επερχόμενη καταδίκη όποιων μελετούν την απαγορευμένη "πεντάλφα" - "φυλετική-φυσική ανθρωπολογία" σε μία αναβίωση ενός σκοταδιστικού κυνηγιού μαγισσών απ'τη μοντέρνα εκκλησία της εποχής μας. Κατα τ'άλλα αυτούς πάλι θα ανεβάσει στο βάθρο της εξουσίας ο νεοελληνάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αὐτὴ ἡ berberid εἶναι πολὺ φερμπούκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φυλετικό σύνορο της Λευκής από την Μαύρη φυλή είναι η Σαχάρα, όχι τα όρια των ηπείρων άλλα τα όρια των γεωγραφικά απομονωμένων περιοχών. Το περίεργο δεν είναι ότι οι Βοριοαφρικανοί θεωρούν τους εαυτούς τους λευκούς, αυτό είναι αυτονόητο. Το περίεργο είναι ότι κάποιοι Έλληνες θεωρούν τους υπόλοιπους Λευκούς πολιτισμένους. Από που είναι καλύτεροι οι Βέρβεροι πειρατές από τους Γότθους και τους Βανδάλους, ίσα και όμοιες βαρβαρικές φυλές είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.