Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Vallois H.V. - Anthropologie de la Population Française

Ο Henri-Victor Vallois (1889-1981) ήταν Γάλλος ανθρωπολόγος. Ως καθηγητής ανθρωπολογίας, γράφει σε περιοδικά ανθρωπολογίας και γίνεται διευθυντής σε ανθρωπολογικό μουσείο. Το 1944 εκδίδει το βιβλίο "Les Races Humaines", όπου κατηγοριοποιεί την ανθρωπότητα σε φυλές.

Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του είναι το "Anthropologie de la Population Française", που εκδόθηκε το 1943 και περιγράφει τις φυλές της Γαλλίας.

Στην αρχή ό Vallois κάνει τον διαχωρισμό μεταξύ φυλών και λαών. Έπειτα αναλύσει τα διάφορα σωματικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται για την φυλετική ταξινόμηση. Έπειτα αναλύει τους φυλετικούς τύπους της Ευρώπης -Νορδικός, Αλπικός, Διναρικός, Βαλτικός, Μεσογειακός, με τους υποτύπους Δαλικός (Νορδικός-ΚΜ), Νορικός (Νορδικός-Διναρικός), Ατλαντο-Μεσογειακός (Μεσογειακός-ΚΜ).

Στη συνέχεια παρατίθενται τα στοιχεία από ανθρωπολογικές μετρήσεις του πληθυσμού της Γαλλίας, που έχουν συλλεχθεί από τους Topinard, Collignon, Bertillon, Broca, Deniker. Διακρίνονται οι φυλές της Γαλλίας και χωροθετούνται. Δεν υπάρχει "Γαλλική φυλή", αλλά φυλές που κατοικούν στη Γαλλία. Νορδικοί βρίσκονται στα βορειοδυτικά, Μεσογειακοί στα μεσογειακά παράλια, επίσης Μεσογειακοί με τάση προς Άτλαντο-Μεσογειακοί στα νοτιοδυτικά, ενώ ο κύριος κεντρικός όγκος της Γαλλίας ανήκει στον Αλπικό τύπο. Άλλα φυλετικά στοιχεία είναι σκόρπιοι Νοτιομεσογειακοί από τη βόρεια Αφρική, Αρμενοειδείς κυρίως σε εβραίους και Ινδικοί στους τσιγγάνους.

Η μελέτη αυτή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και αντικειμενική. Βέβαια, έπρεπε να έρθουν οι Γερμανοί για να εκδοθούν τέτοια βιβλία και να γίνουν γνωστά τα φυλετικά θέματα, γιατί υπό το προηγούμενο σιωνιστικό καθεστώς η καταπίεση ήταν εμφανής. Στη Γαλλία άνθησαν οι φυλετικές μελέτες το διάστημα 1940-44, όταν και οι Γερμανοί έδωσαν έμφαση στα φυλετικά ζητήματα και την ελευθερία στους Γάλλους ανθρωπολόγους να κάνουν γνωστό το έργο τους και να απευθυνθούν στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα για να ευαισθητοποιήσουν φυλετικα τον λαό. Μετά την σιωνιστική επανακατοχή, οι φυλετικές μελέτες καταπιέστηκαν και πάλι.

Αντίστοιχα βιβλία θα έπρεπε να εκδίδονται και να διαβάζονται σε κάθε σοβαρή χώρα, καθώς η φυλετική σύνθεση της χώρας αντανακλά στον χαρακτήρα της. Ωστόσο, όσο παραμένει η σιωνιστική κατοχή στον πολιτισμένο κόσμο, τόσο η έννοια της φυλής θα καταπιέζεται, καθώς ξυπνά τα φυλετικά ένστικτα και δημιουργεί ενοποιητικούς δεσμούς στους λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.