Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο φυλετικός τύπος των μαχητών της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ είναι μια εθνικοαπελευθερωτική πολιτικοστρατιωτική οργάνωση του Λιβάνου. Είναι αντισιωνιστική, πατριωτική και έντονα μαχητική. Οι διαρκείς αγώνες της ενάντια στους σιωνιστές και η αντισιωνιστική ιδεολογία της την έχουν καταστήσει μισητό εχθρό των σιωνιστών.
Αποτελεί τίτλο τιμής για τη Χεζμπολάχ ο χαρακτηρισμός της ως "τρομοκρατική" οργάνωση από τους σιωνιστές και τα τσιράκια τους. Άλλωστε είναι συνήθης η τακτική των σιωνιστών να χαρακτηρίζουν ως "τρομοκρατική" ή "εγκληματική" οργάνωση οποιοδήποτε εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα έρχεται ενάντια στα συμφέροντα του σιωνισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ήρωες αγωνιστές της ΕΟΚΑ που χαρακτηρίζονταν ως "terrorists" από τις σιωνιστικές ευρωπαϊκές φυλλάδες, ή σήμερα τα εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης που αμέσως χαρακτηρίζονται "εγκληματικές" οργανώσεις από τους σιωνιστές.

Στην χώρα του Λιβάνου όπου δραστηριοποιείται κυρίως η Χεζμπολάχ,...
συναντάται ο Αρμενοειδής, ο Αραβικός και ο λεγόμενος Ανατολικός Μεσογειακός τύπος, ενώ υπάρχουν και λίγοι Αλπικοί. Αρμενοειδείς και Αλπικοί είναι βραχυκέφαλοι, ενώ Αραβικοί και Ανατολικοί Μεσογειακοί είναι δολιχοκέφαλοι. Μη ξεχνάμε ότι στον Λίβανο αρκετοί κάτοικοι περνούν για Ευρωπαίοι και οι Μεσογειακοί περιλαμβάνουν σίγουρα και απογόνους Ελλήνων από τα Ελληνιστικά χρόνια.

Ο Ολλανδός ανθρωπολόγος Ariëns Kappers στη μελέτη του "Kappers A. - Contributions to the Anthropology of the Near-East II" δίνει στοιχεία από μετρήσεις κεφαλικού δείκτη των κατοίκων του Λιβάνου και της περιοχής κοντά στη Συρία. Ο κεφαλικός δείκτης είναι πολύ μεγάλος, κοντά στο 85, πράγμα που σημαίνει ότι στον Λίβανο πλειοψηφούν οι Αρμενοειδείς. Όμως η κατάσταση είναι ανισοκατανεμημένη, καθώς οι κάτοικοι της ερήμου, μακριά από τα αστικά κέντρα, είναι δολιχοκέφαλοι, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.


Κοιτάζοντας φωτογραφίες των μαχητών της Χεζμπολάχ, γρήγορα διαπιστώνει κανείς ότι μεταξύ των αγωνιστών κυριαρχεί ο Ανατολικός Μεσογειακός καθώς και ο Αραβικός τύπος, παρότι μειοψηφία στη χώρα. Σίγουρα βρίσκει κανείς και Αρμενοειδή ή Αλπική επίδραση, ακόμα και στην ηγεσία, όμως η τάση είναι ξεκάθαρη προς τους δολιχοκέφαλους. Το γεγονός δικαιολογείται λόγω του ότι η μαχητική ικανότητα των δολιχοκέφαλων είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των βραχυκέφαλων. Σε συνθήκες πολέμου ξεσκαρτάρει το στράτευμα με τους ένστολους δημόσιους υπάλληλους να παραγκωνίζονται και τους μαχητικότερους να ξεχωρίζουν. Η κατάσταση στον Λίβανο είναι σκληρή και η μετριότητα σύντομα εξαφανίζεται. Η φυλή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μαχητική ικανότητα ενός στρατεύματος και αυτό εξηγεί γιατί μερικές χιλιάδες μαχητών της Χεζμπολάχ αποτελούν φόβητρο για πολυαριθμότερους. Εκτός από στρατιωτική εκπαίδευση, φαίνεται να υπάρχει και ιδεολογική κατήχηση, που εξυψώνει το αγωνιστικό φρόνημα για την απελευθέρωση της πατρίδας και την εκδίωξη των σιωνιστών. H Χεζμπολάχ που πολεμά υπέρ πατρίδος, εναντίον των σιωνιστών αιμοσταγών εισβολέων.


3 σχόλια:

  1. Αφού έχουν και "αρμενοειδείς" στη Χεζμπολάχ, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μέσα τεμπέληδες, κουτοπόνηροι, ρεμπέτες, χασικλήδες...σύμφωνα με την λογική κάποιων σχολιαστών εδώ μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σὲ ὅλους τοὺς ἀνθρωπολογικοὺς τύπους ὑπάρχουν ἀποκλίνουσες μονάδες. Βγάλε τὴ χόλη σου ἀλλοῦ, παρακμιακὲ ἀνώνυμε φαλλολοῦστρε.

      Διαγραφή
  2. Δεν υπαρχει ανατολικος Μεσογειακος τυπος,αυτη ειναι παπαρια,προκειται σαφως για συγγενεις των αραβοειδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.