Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ο Θέογνις για την φυλή και το χρήμα

"Ψάχνουμε τα καλύτερα κριάρια, πρόβατα και άλογα για να τα ζευγαρώσουμε. Ωστόσο, ένας άριστος άνδρας είναι πρόθυμος να παντρευτεί μια κακή γυναίκα, εφόσον του φέρει πλούτο: και ούτε η γυναίκα αρνείται να παντρευτεί έναν φαύλο, εφόσον είναι πλούσιος. Διότι οι άντρες λατρεύουν το χρήμα και οι καλοί παντρεύονται τους κακούς και οι κακοί τους καλούς. Το χρήμα έχει αναμίξει τη φυλή."

Θέογνις, 183-192


Ο Θέογνις ήταν ελεγειακός ποιητής από τα Μέγαρα. Υποστήριξε την αριστοκρατική...
μερίδα ενάντια στους δημοκράτες. Το σημαντικότερο ποίημά του που σώθηκε εξαίρει τον τρόπο ζωής και τις αρχές της δωρικής αριστοκρατίας, εκφραζόμενος με πάθος κατά των δημοκρατικών ιδεών. Είναι λογικό να μην διδάσκεται στα Ελληνόφωνα σχολεία και πανεπιστήμια με τις ιδέες που εκφράζει! Στο απόσπασμα που παρατίθεται, ο Θέογνις ανησυχεί για την επικράτηση της λατρείας του χρήματος, που τείνει να μίξει τη φυλή και να εξαλείψει τους άριστους. Ο Θέογνις αναγνωρίζει ότι η επίτευξη φυλετικής ανωτερότητας έχει βασικό εχθρό της τον υλισμό.

17 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ....ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ.....ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Nietzsche στη Γενεαλογία της Ηθικής -παρεπιμπτόντως είναι και το κορυφαίο έργο του- αναφέρεται με διθυραμβικά σχόλια στον Θέογνι, ως τον εκπρόσωπο των ελληνικών αριστοκρατικών αξιών. Σύμφωνα με τον Γερμανό φιλόσοφο η μείξη της άριας ράτσας των ξανθών κυρίων κατακτητών με τους μελαχρινούς σκλάβους οδήγησε στην Ελλάδα, και παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο, στο μόλεμα του πολιτισμού και στο αναποδογύρισμα των αριστοκρατικών αξιών. Σε αυτή του την πραγματεία κάνει λόγοςγια το "ξανθό κτήνος" και βγάζει το συμπέρασμα πως η αναπτυσσόμενη στις μέρες μας δημοκρατία, η κομμούνα και ο κομμουνισμός οφείλονται στο ότι πήραν και πάλι κεφάλι οι προάριοι μελαχρινοί και οι βραχυκέφαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση...Παραβλέπεις κάτι όμως πως σύμφωνα με την Θεωρία της εξέλιξης και τα μέχρι τώρα στοιχεία τα πρώτα δολιχοκέφαλα φύλα της Ευρώπης ήταν βαθύχρωμα με μάτια καστανά και η ξανθότητα και το γαλάζιο είναι μία μετάλλαξη που ενυπάρχει στο γενετικό κώδικα του Περιακτικού φύλου δηλαδή Μεσογειακού, Νορδικού και Ατλαντοειδούς! Τώρα το ''ξανθό κτήνος'' του Νίτσε δεν το ξέρω αλλά θα ήθελα να διαβάσω πολύ το εν λόγω έργο(μου κίνησες το ενδιαφέρον)! Αν απαντήσεις στο σχόλιό μου θα ήθελα να κάνεις τον κόπο να μου αναφέρεις μία προσωπικότητα της Αριοευρωπαϊκής Ιστορίας που ήταν 100% Νορδική και μετά εγώ θα σου αναφέρω Μεσογειακές προσωπικότητες να δούμε ποιοι ήταν αξιότεροι και δημιουργικότεροι ως προσωπικότητες και φυσικά πολύ περισσότεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν τα πρώτα φύλα της Ευρώπης, όπως λες, ήταν βαθύχρωμα και μετηλλάγησαν επί το ανοικτότερον, τότε, για να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου, πράγματι σύμφωνα με τη θεωρία της εξελίξεως που επικαλείσαι, οι νορδικοί είναι πιο εξελιγμένοι διότι συνιστούν προφανώς μεγαλύτερη διαφοροποίηση από το αρχικό στάδιο. Εγώ δεν συμφωνώ με τη θεωρία της εξελίξεως, αλλά αφού εσύ τη δέχεσαι χρησιμοποίησέ τη τουλάχιστον σωστά.
    Πάντως το σχόλιο σου είναι πέρα για πέρα εκτός επαφής, γιατί η υπόθεση των Αρίων είναι μια υπόθεση σχετικά πρόσφατης προιστορίας -τοποθετείται περί το 3.000-2.000 π.Χ. και όχι σε προγενέστερη περίοδο, όταν η εξέλιξη που αναφέρεις έχει συντελεστεί χιλιάδες χρόνια πιο πριν. Εκτός αν είσαι αυτοχθονιστής, οπότε δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.
    Όσο για τη Γενεαλογία της Ηθικής και γενικότερα το έργο του Νίτσε, θα σου συνιστούσα να μην (επαναλαμβάνω, να μην) τα διαβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σκέψη μου στον Αδόλφο Χίτλερ1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 4:22 μ.μ.

      Μάγκα, δὲν ὑπάρχει θεώρια τῆς ἐξελίξεως. Ἡ ἐξέλιξι τῶν εἰδῶν εἶναι ἐπιστημονικὴ πραγματικότητα. Ἂν δὲν τὴν δέχεσαι, εἶσαι σὲ λάθος σελίδα. Ἐδῷ δὲν εἶναι φόρουμ Χριστιανῶν. Ὁ ἀποχρωματισμὸς τῶν ματιῶν καὶ τῶν μαλλιῶν ὡς μετάλαξι δὲν συνιστᾷ βελτίωσι, καθότι δὲν εἶναι "σκληρὰ χαρακτηριστικά" οὔτε προέκυψαν ὡς προϊὸν φυσικῆς ἐπιλογῆς. Δημιούργησαν μία καινούργια ποικιλία στὸ ἀνθρώπινο εἶδος καὶ τίποτε περισσότερο. Βελτίωσι εἶναι ἡ αὔξησι τοῦ ὄγκου τοῦ ἐγκεφάλου π.χ.. Ἡ ἐξέλιξι ὁδηγεῖ καὶ σὲ προσαρμογές, ὄχι ἀπαραίτητα σὲ βελτιώσεις μὲ τὴν ἔννοια τῆς βιολογικῆς ἀνωτερότητος.

      Διαγραφή
    2. Η σκέψη μου στον Αδόλφο Χίτλερ1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:08 μ.μ.

      Ἂν ἡ ἐξέλιξι συνεπήγετο ἀπαραίτητα καὶ βιολογικὴ βελτίωσι, θὰ 'πρεπε νὰ παραδεχθοῦμε ὅτι ἡ οἰκιακὴ κότα, ποὺ προέρχεται ἀπὸ τοὺς δεινοσαύρους, εἶναι πιὸ βελτιωμένο εἶδος ἀπὸ τὸν Τυραννόσαυρο Ῥέξ. Ἡ ἐξέλιξι δημιουργεῖ ποικιλίες. Πιὸ προσαρμοσμένα εἴδη σὲ ἕνα συγκεκριμένο περιβάλλον δίνει κυρίως ἡ φυσικὴ ἐπιλογὴ (ἕνας ἀπὸ τοὺς 3 μηχανισμοὺς τῆς ἐξελίξεως), ὄχι ὅμως ἀπαραιτήτως καὶ ἀνώτερα. Μία φυλὴ μὲ πολὺ λευκὸ δέρμα εἶναι προσαρμοσμένη νὰ ζῇ σὲ ψυχρότερο κλίμα, ἀλλὰ ἔχει μειονέκτημα σὲ θερμότερα κλίματα (αὐξημένος κίνδυνος ἐγκαυμάτων). Ἔχει δηλαδὴ μία προσαρμοστικὴ μετάλλαξι γιὰ συγκεκριμένες γεωγραφικὲς περιοχὲς τῆς γῆς καὶ ὄχι ἕνα ἀπόλυτο βιολογικὸ πλεονέκτημα.

      Διαγραφή
  5. Ωραία η απάντησή σου και μου κινείς το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο! Δεν είμαι αυτοχθονιστής απλώς το δηλώνω για να είμαι ξεκάθαρος μαζί σου! Φυσικά και τηρώ την θεώρια εξέλιξης σωστά! Το γεγονός ότι προήλθε μία μετάλλαξη φαινοτυπική η οποία προφανώς εκδηλώθηκε με την αλλαγή του τριχώματος και της ίριδας(ίσως και του ανοικτότερου δέρματος) αυτό δεν καθιστά την ''εξέλιξη'' προς τα πάνω ή προς τα κάτω απλώς την καθιστά αυτό ακριβώς που είναι και τίποτε άλλο. Η εξέλιξη μετριέται σε δημιουργία πολιτισμού τεχνικου και πνευματικού ταυτοχρόνως και σε τι κρανιακό προσανατολισμό βρίσκεται ο εν λογω φαινότυπος που αποτελεί τον πιονέρο της συγκεκριμένης περίπτωσης! Επομένως μας ενδιαφέρει κυρίως η ψυχοσυνθετική διαφορά που επήλθε μαζί με την χρωμο-φαινοτυπική μετάλλαξη! Η προγενέστεροι μεγάλοι πολιτισμοί Ελληνικός και Ρωμαϊκός κατασκευάστηκαν από Μεσογειακούς/Διναρικούς και λίγο Αλπικούς φαινότυπους και οι περισσότεροι μεγάλοι ηγέτες ανήκαν σε αυτόν τον τύπο ή σε παρακλάδια του! Τώρα όσον αφορά τα περι Αρίων υπάρχουν πολλές υποθέσεις και τάσεις στον χώρο οι οποίες εμένα με βρίσκουν παγερά αδιάφορο ως τώρα και καμία τους δεν έχει την επιστήμη με το μέρος τους. Ο αυτοχθονισμός είναι ακριβώς το ίδιο ανεδαφικός όπως και ο Νορδικισμός! Αυτό που οφείλουμε ως επιστημονικοί παρατηρητές είναι να κάνουμε στατιστική προσμέτρηση των μεγαλύτερων προσωπικοτήτων της Ευρώπης και να βρούμε σε τι φυλετικούς τύπους ανήκουνε με ότι μέσα έχουμε διαθέσιμα (το έχω κάνει εις βάθος και έχω καταλήξει σε αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα). Θα εκτιμούσα αν μου έλεγες γιατί διαφωνείς με την θεωρία της εξέλιξης και να μου παρουσιάσεις τα στοιχεία σου και τις θέσεις σου(είμαι πόλύ περίεργος) και να μου πεις γιατί μου προτείνεις να μην διαβάσω το έργο του Νίτσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είσαι αυτοχθονιστής, αλλά σε αφήνει και "παγερά αδιάφορο" η θεωρία των Αρίων. Ο καθένας σε αυτή τη χώρα είναι ό,τι δηλώσει.Η θεωρία των Αρίων δεν είναι υπόθεση του "χώρου", αλλά της επιστήμης, γι' αυτό υπάρχουν έδρες ινδοευρωπαικών σπουδών σε ολόκληρο τον πολιτισμένο (και απολίτιστο) υποθέτω κόσμο. Οι μόνοι που δεν την δέχονται είναι οι μαρξιστές, γιατί κατά την άποψή τους στηρίζεται στην έννοια της φυσικής κατάκτησης, καταργώντας τη θεωρία περί "κοινωνικού προτσές".
    Στην περίπτωσή μας τώρα. Α)Λες πως ο ελληνικός και ρωμαικός πολιτισμός είναι προιόν των μεσογειακών/διναρικών και ολίγον από αλπικούς. Σε ποιούς ιστορικούς και κατά βάση αρχαιολόγους (εφόσον η έλευσή τους ανάγεται στην προιστορία)της ανωτέρω περιόδου παραπέμπεις; Αλλά θα πρέπει να μου εξηγήσεις και σε ποιες τάξεις ανήκαν οι φυλετικοί τύποι, γιατί το απόσπασμα του Θεόγνιδος είναι αποκαλυπτικό πως η αριστοκρατία διακρίνεται φυλετικά από το πληθος και τους σκλάβους. Αλλιώς δεν θα διαμαρτυρόταν για νόθεση της φυλής.
    Β) Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στη Ρώμη είναι ίδια η φυλετική σύσταση των Ρωμαίων του 8ου π.Χ. αιώνα και του στενού χώρου του Λατίου, με τον 3ο μ.Χ αιώνα, όταν πλέον το δικαίωμα του Ρωμαίου πολίτη είχε δοθεί σε όλους και αρκετοί αυτοκράτορες ήταν Σύριοι ή Βέρβεροι;
    Γ)Αν δεχθούμε ότι οι πρώτοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι ήταν μεσογειακοί/διναρικοί, τότε τι το καινούργιο φυλετικά προσέφεραν με την εισβολή τους στη βαλκανική και ιταλική χερσόνησο αντίστοιχα. Αφού αποδεδειγμένα οι μεσογειακοί και διναρικοί, όπως φαίνεται στη μινωική Κρήτη, στη Θήρα και στην μη ινδοευρωπαική Ετρουρία, αποτελούσαν τον κορμό των
    προαρίων. Πάει στράφι ΌΛΗ η φυλετική θεωρία.
    Δ)Ο νορδισμός, όπως εκπροσωπείται στις μέρες μας από τους Σκανδιναβούς και κυρίως τους Αμερικανούς, είναι μια θεωρία στα όρια της γραφικότητας. Όχι γιατί δεν στηρίζεται σε σοβαρά τεκμηρια για την βόρεια/νορδική προέλευση των άριων πολιτισμών (ινδικός, περσικός, ελληνικός, ρωμαικός). Έχουν τεκμήρια, γιατί στο κάτω-κάτω από τον Γκομπινώ έως τον Ρόζενμπεργκ οι φυλετικές θεωρίες παρόμοια υποστηρίζουν, στηριγμένΕς σε αρχαιολογικές και φιλολογικές μαρτυρίες. Η γραφικότητα έγκειται στο ότι πιστεύουν πως τα καταναλωτικά και αυτοπειθαρχούμενα ανδράποδα, που στη βόρεια Ευρώπη έχουν πλήρως εσωτερικεύσει την ειρηνιστική στάση της σύγχρονης εποχής, επειδή είναι ξανθοί θα ξυπνήσει το θεριό μέσα τους και θα ξαναγίνουν ως εκ θαύματος οι Βίκινγκς του παρελθόντος. Ονειρώξεις βορεινής νυχτός. Είναι τόσο γελοίο με το να πιστεύει ένας σύγχρονος μεσογειακός της νεοελληνικής χαβούζας, πως ξαφνικά θα μεταμορφωθεί σε ζωγράφο της ελληνιστικής εποχής.Οι Άριοι, και πρώτοι ανάμεσα σε αυτούς οι Έλληνες, ήσαν σπουδαίοι γιατί πρώτα απ' όλα είχαν πνεύμα καταχτητικό και συνάμα ικανότητα καταχτητική. Το ότι οι περισότεροι εξ αυτών ήσαν βόρειοι είναι μάλλον δευτερεύον και δεν πρέπει τόσο πολύ πλέον να μας απασχολεί. Από το βόρειο ήθος τους ας παραδειγματιστούμε, που μικρή σχέση έχει με αυτό των σημερινών νορδικών και αντινορδικών κλόουν. Αυτό σημαίνει να είσαι άριος στις μέρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1ονΣτο ερώτημά μου περί φυλετικών τύπων των περισσότερων πιονέρων της Αριοευρωπαϊκής ιστορίας δεν απάντησες φυσικά αλλά δεν πειράζει! 2ον Αυτό που με αφήνει ''παγερά αδιάφορο'' είναι το γεγονός ότι αυτοχθονιστές και Νορδικιστές αγωνίζονται να αλληλοσφαγούν με επιχειρήματα και θεωρίες ενώ δεν καταλαβαίνουν πως αν δεν ανακαλυφθεί το Λίκνο της Πρωτοπατρίδος μάταιος κόπος ο ανταγωνισμός των δύο τάσεων στον ευρύτερο χώρο, Εμένα μου αρκεί το γεγονός ότι γενετικώς η Αρία Φυλή (είναι αποδείξιμο) έχει κοινή βιολογική καταγωγή
    3ον Ο λόγος σου είναι μεταφυσικός και όχι επιστημονικός! Είσαι σίγουρος ότι ο μύθος του 20ου Αιώνος του Ρόζενμπεργκ είναι βασισμένος σε στοιχεία για ρίξε μια ματιά εκεί μέσα και πες μου πόσο λογικό και επιστημονικό είναι το κείμενο.
    4ον Το ότι ο Θέογνις αναφέρει φυλετική διαφοροποίηση μέσω της παρακμής του υλισμού και πτώση της φυλής αυτό δηλώνει ευγονική ανησυχία φυσικά όμως δεν μας δίνει στοιχεία τι ακριβής τύπος είναι ο άριστος και τι ο κακός βάσει φαινοτύπου επομένως δεν στέκει αυτό που λες διότι θα μπορούσε κάλλιστα ένας Μεσογειακός να είναι εκφυλισμένος ή ακόμα και άριστος!5ον Μιλάς για προ-αρίους του Ελλαδικού χώρου με επιχείρημα τι
    ότι δεν μιλούσαν ινδο-ευρωπαϊκές διαλέκτους; Δηλαδή αν κάποιος είναι λευκός και δεν μιλάει ινδο-ευρωπαϊκή παύει να είναι λευκός βιολογικά αυτό ίσως πρέπει να το ελέγξεις στα επιχειρηματά σου ή ακόμα και το αντίστροφο ένας Ινδός που μιλά σανσκριτικά είναι Άριοινδοευρωπαίος και Λευκός! 6ον Γιατί να πάρουμε ως δεδομένο το γεγονός ότι οι Μεσογειακοί/Διναρικοί είναι προ-άριοι και όχι απλά Άριοι του Ελλαδικού χώρου! 7ον Πως αποδεικνύεις ότι οι περισσότεροι ήσαν βόρειοι εκ των Ελλήνων; Αυτό είναι τελείως ΧΑΖΟ και μόνο που το αναφέρεις δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αν π.χ ανακαλυφθεί ότι η Αίγυπτος ήταν η κοιτίδα των Αρίων τότε τι θα λές ότι οι Έλληνες ήταν βόρειοι για τους υποσαχάριους; Είναι βλακώδες μόνο που το αναφέρεις 8ον Δεν έχει σημασία από που ήρθανε οι ''Άριοι'' σημασία πρώτα έχει όπως έλεγε ο παραμυθάς Δημόπουλος ''Εν αρχή ην η Φυλή, και όχι η Πατρίς''9ον Δηλώνω Έλληνας Εθνικοσοσιαλιστής Χιτλερικός για να μην έχουμε παρεξηγήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προφανώς συγχέεις τους Άριους/Ινδοευρωπαίους με τους Έυρωπίδες ή τους Λευκούς εν γένει. Είπε κανείς ποτέ ότι η Ευρώπη δεν κατοικούνταν από λευκούς πριν από την έλευση των Αρίων; Λευκοί ήσαν και οι Ετρούσκοι στην Ιταλία και οι Κάρες, οι Λέλεγες, οι Μινωίτες και όλοι οι άλλοι προέλληνες στη Βαλκανική. Όχι όμως άριοι.Το λέει η γλώσσα, τα έθιμα, οι κοινωνική δομή και ομοίως και οι σκελετοί τους. Και όσο για το επιχείρημα περί Αιγύπτου είναι εντελώς ανεπαρκές. Όταν λένε, όσοι λένε, για βόρειους δεν δίνουν γεωγραφικό χαρακτηρισμό (ήλθαν δηλαδή από τον βορρά), αλλά φυλετικό (ανήκουν στον βόρειο τύπο).
    Χιτλερικός και εθνικοσοσιαλιστής δεν ξέρω αν είσαι, ξέρεις ότι ομολογείς πως ο Ρόζεμπεργκ είναι αντιεπιστημονικός. Και ξέρω επίσης πως ο Ρόζεμπεργκ ήταν ο θεωρητικός τους κινήματος, του οποίου απενεμήθησαν έδρες (όχι απλά έδρα) στα γερμανικά πανεπιστήμια. Όπως επίσης ξέρω πως το έντυπο του εγχωρίου ε/σ κινήματος είχε μεταφράσει μετά απολύτου ενθουσιασμού περί τα 40 άρθρα του Ρόζεμπεργκ, στα οποία παρουσίαζε τις θεωρίες που εσύ χαρακτηρίζεις "νορδικές". Λυπούμαι, αλλά προτιμώ να μελετώ και να υπολήπτομαι το δεύτερο σημαντικότερο και δημοφιλέστερο έργο του Γ' Ράιχ -μετά το θεόπνευστο Αγών μου- παρά να δίνω βάση σε θεωρίες εγχώριων δημοκρατούμενων μαμελούκων -αυτό φυσικά δεν αναφέρεται σε σένα.
    Αξίζει συγχαρητηρίων η ανάρτηση του μπλογκ για τον Θέογνι. Ξέρω, όμως, να πως πως ο Ρόζενμπεργκ και ο Νίτσε αναφέρουν τα ποιήματά του με θαυμασμό και γνώση περί του αντικειμένου. Οι εγχώριοι κάφροι ούτε καν τον γνωρίζουν στη δημοκρατούμενη Ελλάδα του 21ου αιώνα, ενώ δεν έχει γίνει μια σοβαρή επιμέλεια και μετάφραση του έργου του. Και για να το προχωρήσουμε πιο πολύ, τα ποιήματα του Θεόγνιδος προς το νεαρό Κύρνο αποτυπώνουν την ιδεώδη εικόνα του αριστοκράτη. Και σε αυτά, ο Θέογνις παρουσιάζει τον νεαρό ευγενή Κύρνο ως πάλλευκο με κατάξανθους βοστρύχους. Γι' αυτό ο Νίτσε και στη συνέχεια ο Ρόζενμπεργκ θεωρούν την ποίηση του Θεόγνιδος ταυτόχρονα ταξική και φυλετική. Και έχουν δίκιο. Είναι ενδεικτικό πως αυτοί τον ξέρουν 150 χρόνια πριν από εμάς, και εμείς συνεχίζουμε να πουλάμε εξυπνακισμούς και θεωρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1ον Ο μέγιστος Αδόλφος Χίτλερ χαρακτήρισε τον Μύθο ως απροσπέλαστο και ο Γκαίμπελς το ονομάτισε ως ιδεολογικό αχταρμά!2ον Σε συγχαίρω που θεωρείς θεόπνευστο το Αγών μου όμως δεν εκτιμώ καθόλου το γεγονός ότι αμφισβητείς τον Χιτλερισμό και τον Εθνικοσοσιαλισμό μου 3ον Διακρίνω αναίσχυντο νορδικισμό και ενημερωτικά αναφέρω πως ότι είναι ο αυτοχθονισμός για τους Ελλαδίτες του ''χώρου'' το ίδιο είναι και Νορδικισμός/Σκανδιναβισμός για τους Βόρειους 4ον Ποια κοινωνική δομή, ποια χαρακτηριστικά του σκελετού βορείων εννοείς μήπως και οι αφρικανοί δεν έχουν ιεραρχική πατριαρχική δομή είναι και αυτοί Άριοι; Γνωρίζεις ότι το πιο λεπτοφυές φύλο της Ευρώπης είναι το Μεσογειακό και επίσης αυτό το οποίο ίδρυσε την έννοια του PATER FAMILIA;5ον Δεν απαντάς ακόμη στην ερώτηση της θεωρίας της εξελίξεως διότι πολύ απλά επαναλαμβάνω ο λόγος σου δεν είναι επιστημονικός αλλά μεταφυσικός και γι'αυτό προτιμάς Ρόζενμπεργκ από οτιδήποτε άλλο 7ον Καταλαβαίνω τι εννοείς περί διαχωρισμού Αρίων με Λευκούς αλλά αυτό είναι θεωρία όχι απόδειξη και μονάχα στην γλώσσα δεν μπορείς να το βασίσεις αυτό το συμπέρασμα χρειάζεται ταύτιση σκελετικών και φαινοτυπικών χαρακτηριστικών και συνδυασμός τους με συγκεκριμένα γενετικά στοιχεία που θα υποδεικνύουν την προέλευση συγκεκριμένων χαρακτηριστικά 9ον Διακρίνω επιλεκτική απάντηση στα θέματα που έθεσα και αυτό δεν δείχνει ορθολογιστικό και ερευνητικό εγκέφαλο αλλά μου φαίνεται ότι είσαι ''Πιστός'' αντί για ΄'Μυημένος''10ον Έχω την εντύπωση πως ο διαχωρισμός Λευκών/Προ-αρίων και Αρίων απλώς βολεύει στην όλη ανάλυση και θαρρώ πως είναι πλήρως αντι-επιστημονικός και αυτό διότι απλώς εξυπηρετεί την Νορδική ατζέντα ενώ υπάρχει σχετική έρευνα που δείχνει πως η μπλε ίριδα και η πράσινη μαζί με κόκκινα ή ξανθά μαλλιά να είναι Νεαντερντάλειας/Κρομανοειδής προελεύσεως επομένως αν ίσχυει κάτι τέτοιοι τότε πάνε οι περίπατο οι ξανθοί βοστρυχοι και το αριστοκρατικό ιδεώδες του Θεόγνιδος!11ον Ο Ρόζενμπερκ πέρα από ακατάσχετος μπουρδολόγος που ήταν σπίλωσε το όνομα του Φύρερ μεταπολεμικώς λέγοντας πως δεν είναι κατάλληλος ηγέτης επομένως όχι δεν θα τον έχω σε εκτίμηση!12ον Θέλω στατιστική ανάλυση μεγάλων προσωπικοτήτων να δούμε πόσο ξανθές ήταν οι ηγετικές προσωπικότητες του παρελθόντος 13ον Θα μελετήσω τα ποιήματα του Θεόγνιδος με μεγάλο ενδιαφέρον και το εν λόγω έργο του Νίτσε διότι φαίνεται να έχει ενδιαφέρον 14ον O Δίας παρουσιάζετια πάντοτε μελαχροινός και σκουρόφρυδος με μαύρα μαλλιά όπως και ο Όντιν ο οποίος σύμφωνα με μία Βόρεια Παράδοση καταγόταν από την Μικρά Ασία από αριστοκρατική φύτρα και ίδρυσε τα Σκανδιναβικά Βασίλεια(παράδοση, όχι στοιχείο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαινεται οτι πολυ εδω μπερδευουν την ερμηνεια του "ξανθος" στην αρχαια Ελλαδα με την σημερινη. Ας μην ξεχνουμε οτι ολοι οι αρχαοι που ανεπτυξαν την επιστημη της ταξινομιας οπως ο Αριστοτελης χρησιμοποιουσανε το "λευκοτριχης" για ξενους ανοιχτα ξανθους λαους ενω το "ξανθος" για ελληνες με χρωμα μαλλιων πιο ανοιχτο απο το σκουρο. (ανοιχτο καστανο/dirty blond οπως το ονομαζουνε οι ξενοι σημερα)

      Παραθετω Αριστοτελη (δυστυχως στα αγγλικα)

      "The reddish are of bad character."

      "Those with tawny coloured hair are brave; witness the lions. [But those with] reddish [hair] are of bad character; witness the foxes. Those with pale blond hair are usually savage and drunkards, witness the Scythians."

      "Those with black skin like the Egyptians are cowards. But those with excessively white skin like the Scythians are also cowards."


      Επισης, απο το βιβλιο "Racism in the Ancient World"

      http://puu.sh/bdmmZ.jpg

      Οπως βλεπετε, οι μεσογειακοι Ελληνες και Ρωμαιοι ειχανε ενεργη ρατσιστικο λογο εναντια και στους λευκους βαρβαρους αλλα και στους σκουροχρωμους της ανατολης. Ιδιαιτερα οι Ρωμαιοι:

      "Germanics and other "barbarian" races were often relegated to the menial labor tasks. Greeks were especially prized slaves for both their cultural refinement and education. Greeks with knowledge of medicine were highly sought after."

      -Απο σχετικο βιβλιο του Steven Collins.

      Γενικοτερα η παρουσια βορειο-ευρωπαικου τυπου στην μεσογειο υπηρχε αλλα κυριως σε θεση δουλου.

      Διαγραφή
    2. Μᾶς μπούκωσες μὲ τὴν φλήναφη σαβουρολογία σου, ἀριοκαραγκιόζη 8:58. Γράφετε μὲ νὶκ ῥέ, γιὰ νὰ ξεχωρίζουμε τὸν ἕνα ἀνώνυμο ἀπὸ τὸν ἄλλο. Ἀνώνυμε 12:24, ὁ Χίτλερ μετὰ τὸ '41 ἦταν μία ἀπογοήτευσι καὶ ἀπεδείχθη λίγος ὡς στρατάρχης. Ἧτο ἡρωϊκότατος ὡς στρατιώτης στὸν Ἀ παγκόσμιο, μέγιστος πολιτικὸς θεωρητικὸς, ἐκπληκτικὸς κομματικὸς ἀρχηγὸς, ἀξεπέραστος ἀρχηγὸς κράτους ἐν καιρῷ εἰρήνης, μοναδικὸς κοινωνικὸς ἀναμορφωτὴς & ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙ στὸν Β' ΠΠ. Ἀπίστευτα λάθη, παρανοϊκὲς ἐντολὲς περὶ μὴ ὑποχωρήσεως σὲ Στάλινγκραν & Νορμανδία. βλακώδης καθυστέρησι στὴν Δουνκέρκη, καθυστέρησι εἰσβολῆς στὴ Μόσχα, χειμερινὴ ἐκστρατεία στὴν 'Ρωσία χωρὶς χειμερινὸ ἐξοπλισμό (!!!), ἀχρείαστη σπατάλη δυνάμεων στὴν στρατηγικὰ ἄχρηστη πόλι τοῦ Στάλινγκραντ, ἐνῷ εἶχε ἤδη διασφαλίσει τὰ πετρέλαια τῆς Κασπίας & τὰ λάθη δὲν ἔχουν τέλος.

      Διαγραφή
  10. Λυπαμαι που το λεω αλλα οι σημερινοι "μεσογειακοι" Ελληνες δεν εχουν καμια σχεση με τους μεσογειακους της Αρχαιας Ελλαδας,οι πρωτοι ειναι pontids,διναρο-μεσογειακοι,ανατολικο-μεσογειακοι και gracile μεσογειακοι απογονοι των προελληνικων φυλων του ελλαδικου χωρου με προελευση απο βορεια αφρικη και ανατολια ενω οι των αρχαιων χρονων ητο αριοι ατλαντο-μεσογειακοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κυριοι Coon και Lawrence δυστυχως σε διαψευουν

      "Within the Greek group, heavy beards, heavy browridges, and concurrent eyebrows tend to associate themselves with an Alpine type; there is also a linkage between tall stature, in the 170 cm. class, cephalic indices of about 80, straight noses, dark brown hair, and dark brown eyes. This last set of associations clearly denotes the presence of a strong Atlanto-Mediterranean element.

      The Greeks, in short, are a blend of racial types, of which two are most important; the Atlanto-Mediterranean and the Alpine."

      Διαγραφή
    2. Οσο ατλαντο-μεσογειακοι ειναι οι Ελληνες αλλο τοσο διναρικοι ειναι οι κουβαδοκεφαλοι γκεγκηδες.

      Διαγραφή
  11. Το παραπανω αποσπασμα διδασκεται στο τμημα Φιλολογιας του Πανεπιστημιου Ιωαννινων,στο μαθημα ''Λυρικη Ποιηση'' με καθηγητη τον Ι.Π. στο πλαισιο της μελετης των ηθικων αξιων και της πολιτικης συμπεριφορας στην Αρχαια Ελλαδα.Μαλιστα ο Θεογνις ειναι απο τους πιο βασικους συγγραφεις που εξεταζονται,μαζι με τον Σολωνα και τον Πινδαρο. Επισης διδασκεται ο Τυρταιος,ο οποιος εκφραζει με τις ελεγειες του την ηρωικη ηθικη των Σπαρτιατων του 7ου αιωνα π.Χ.
    Δειτε το προγραμμα σπουδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.