Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Φυλετική ανθρωπολογία και υγεία

Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει ότι οι γιατροί αντιμετωπίζουν όλους τους αρρώστους με τον ίδιο τρόπο, ασχέτως φυλής. Ούτε καν γίνεται διαχωρισμός στις λεγόμενες ομάδες φυλών, όπως λευκοί, μαύροι, κίτρινοι κτλ. Είναι όμως σωστό αυτό ή τα πράγματα φαίνονται πολύ απλοποιημένα;

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι ανήκουν σε κοινό είδος. Πράγμα που σημαίνει ότι οι σωματικές λειτουργίες είναι σημαντικά όμοιες. Όμως υπάρχουν και διαφορές. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει αρκετές περιπτώσεις ασθενειών που εντοπίζονται σε συγκεκριμένους πληθυσμούς, π.χ. η γνωστή σε μας Μεσογειακή αναιμία. Επίσης, έχουν διαπιστώσει διαφορετική επίδραση του ίδιου φάρμακου σε ασθενείς διαφορετικής φυλής. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη φάρμακα...
ειδικά για μαύρους στην Αμερική. Οι σοβαροί επιστήμονες διαπιστώνουν ότι υπάρχουν εμφανείς φυλετικές διαφορές ως προς τις ασθένεις και τα φάρμακα, ωστόσο η σιωνιστική καταδίωξη της έννοιας της φυλής τους κάνει να προσπαθούν να την καλύψουν υπό άλλες λέξεις, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Η διαφορετική σωματική και γενετική σύνθεση των διαφόρων φυλών σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο έρευνας για τους επιστήμονες ως προς το ζήτημα της σύνδεσης φυλής και υγείας. Ωστόσο οι ιατροί αγνοούν τις ανθρώπινους φυλετικούς τύπους, τους οποίους δεν διδάσκονται και έτσι επιβραδύνεται η εύρεση της αλήθειας.

Η γενετική δίνει μια ελπίδα ότι θα αποδειχτεί και με τον πιο τρανταχτό τρόπο η φυλετική διαφοροποίηση, μέσω του DNA. Η έρευνα στον τομέα γίνεται βέβαια για ιατρική έρευνα, αλλά είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να διαπιστωθεί το αυτονόητο, ότι διαφορετική φυλή = διαφορετικό DNA = διαφορετικό σώμα = διαφορετική υγεία και θεραπεία. Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό.
Εκτός από τις ασθένειες, είναι λογικό να υπάρχουν φυσιολογικές σωματικές διαφορές στις διάφορες φυλές του κόσμου, πράγμα που σημαίνει ότι τα σημερινά όρια διαφόρων ουσιών στο αίμα και αλλού θα είναι διαφορετικά και όχι ενιαία για όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως, όπως θεωρούνται σήμερα. Για παράδειγμα τα όρια χοληστερίνης ή αιμοπεταλίων και άλλων χιλιάδων ουσιών του σώματος, είναι αναμενόμενο να διαφέρουν ανά φυλή, ειδικά όταν μιλάμε για μη συγγενείς τύπους. Κια όμως, για αυτό το απλό παράδειγμα, δηλαδή της θέσπισης των ορίων για τις χιλιάδες ουσίες στο σώμα, είναι βέβαιο ότι δεν έχουν εξεταστεί όλες οι ανθρωπολογικές φυλές του κόσμου και δεν έχει γίνει ταξινόμηση των αποτελεσμάτων βάσει φυλής.

Ακόμα και ο Δείκτης Μάζας Σώματος, που ισούται με Βάρος(kg)/Ύψος^2, για όποιον γνωρίζει περί φυλετικών τύπων, είναι αδιανόητο να είναι ο ίδιος π.χ. για έναν -ψηλό, εξωμορφικό συνήθως- Διναρικό και για έναν -κοντό, ενδομορφικό συνήθως- Αλπικό! Φανταστείτε τι γίνεται με τους δεκάδες υπόλοιπους φυλετικούς τύπους του πλανήτη.

Το συμπέρασμα είναι ότι η ιατρική οφείλει να λαμβάνει υπόψη τον παράγοντα φυλή, αν θέλει να επιτελέσει σωστά τον σκοπό της, δηλαδή την μελέτη της ανθρώπινης υγείας και της ίασης των ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.