Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

H αναπαραγωγική επιλογή υπερτερεί της φυσικής επιλογής στον άνθρωπο

Ο μεγάλος στατιστικολόγος Karl Pearson μελέτησε το ζήτημα της εξελικτικής μεταβολής στον άνθρωπο από στατιστικής απόψεως. Η μελέτη αυτή βρίσκεται στο βιβλίο του "The Chances of Death". Το ζήτημα μέχρι στιγμής δεν είχε μελετηθεί ποσοτικά, αφήνοντας το πεδίο ελέυθερο για θεωρίες επί θεωριών.

Οι περισσότεροι διαπίστωσαν ότι στις πολιτισμένες κοινωνίες των ανθρώπων δεν λαμβάνει χώρα η φυσική επιλογή, καθώς η κοινωνία μεριμνά για την επιβίωση κάθε μέλους της, ασχέτως αν είναι υγιής ή ικανός. Σχεδόν κανένας δεν πεθαίνει από πείνα ή συνηθισμένες αρρώστιες με την σύγχρονη αφθονία των τροφίμων και τα δημόσια νοσοκομεία. Συνεπώς η φυσική επιλογή δεν αποτελεί δραστικό εξελικτικό μηχανισμό πλέον στο ανθρώπινο είδος, απορρίπτοντας μόνο τις σπάνιες περιπτώσεις ανίατων ασθενειών. Συνεπώς άλλοι είναι οι μηχανισμοί εξέλιξης στο ανθρώπινο είδος.

Ο Pearson διαπιστώνοντας ότι απαιτείται ποσοτική μέτρηση των μηχανισμών αυτών, ανέλαβε το έργο. Συγκεντρώνοντας στατιστικά με τον αριθμό παιδιών ανά οικογένεια, μελέτησε το κατά πόσο η διαφορά στους αναπαραγωγικούς ρυθμούς...
μεταξύ διαφόρετικών ομάδων μπορεί να ισοσκελιστεί από περισσότερους θανάτους λόγω φυσικής επιλογής. Δηλαδή αν η μεγάλη γονιμότητα ισοσκελίζεται από αυξημένη θνησιμότητα, λόγω μιζέριας ή ασθενειών, τότε η αναπαραγωγική επιλογή εξαλείφεται από τη δράση της φυσικής επιλογής. Μάλιστα η θνησιμότητα έχει σημασία μόνο όταν προηγείται της τεκνοποίησης για να μειώσει τους αναπαραγωγικούς ρυθμούς. Πιθανόν στις μεγάλες οικογένειες λιγότερα παιδιά παντρεύονται, οπότε ίσως υπάρχει κάποια ισοστάθμιση με αυτόν τον τρόπο. O Pearson αποδεικνύει ότι το γκρουπ με τους μεγαλύτερους αναπαραγωγικούς ρυθμούς θα κάνει περισσότερους απογόνους, παρά τη μείωση του καθαρού αναπαραγωγικού ρυθμού λόγω αυξημένης θνησιμότητας ή μειωμένων γάμων και θα τείνει να επιβληθεί.

Το συμπέρασμα είναι πολύ σημαντικό. Προκύπτει αυτό που όλοι διαισθάνονται: ότι αυτοί που αναπαράγονται με μεγαλύτερο ρυθμό τείνουν να επικρατήσουν. Σχετικά με τις φυλες στον άνθρωπο, όποιες κάνουν περισσότερα παιδιά επικρατούν, αν δεν υπάρχουν περιορισμοί. Αυτό σημαίνει ότι αν οι λαθρομετανάστες γεννάνε με μεγαλύτερους ρυθμούς από τους Έλληνες, σύντομα θα τους αντικαταστήσουν πληθυσμιακά. Χαμηλή γονιμότητα σημαίνει εξαφάνιση μετά από κάποιο αριθμό γενεών, γεγονός που απειλεί τους λαούς που λατρεύουν την πολυτέλεια και κάνουν λίγους απογόνους. Η αναπαραγωγική επιλογή είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στον άνθρωπο και γι' αυτό οι εθνικιστές υπογραμμίζουν την υπογεννητικότητα των Ευρωπαίων και τον κίνδυνο φυλετικής επέλασης των ξένων επειδή αναπαράγονται με μεγαλύτερους ρυθμούς από τους Ευρωπαίους. Ήδη στις ΗΠΑ οι μαύροι γεννοβολάνε μαζικά και αντικαθιστούν τους λευκούς. Αν δεν τεθεί κανένα περιοριστικό μέτρο από τους ανθρώπους, η φύση ελάχιστα περιορίζει την καθαρή γονιμότητα και τελικά επικρατούν αυτοί που γεννούν περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.