Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο βέλτιστος τρόπος εκπαίδευσης σύμφωνα με τον Ισοκράτη

"Αν θέλουν να αριστεύσουν στην ρητορική ή στην διαχείριση κάθε ζητήματος ή σε κάθε άλλη εργασία, πρέπει πρώτα από όλα να έχουν μια φυσική κλίση προς το αντικείμενο που θέλουν να ασχοληθουν. Δεύτερον, πρέπει να προπονηθούν και να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στο αντικείμενό τους, όποιο και αν είναι αυτό. Και τέλος, πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία στην εφαρμογή της τέχνης τους. Γιατί μόνο έτσι θα γίνουν ικανοί και θα διαπρέψουν στον τομέα τους."

Ισοκράτης, Αντίδοσις, 187


Ο Ισοκράτης τονίζει ότι για να επιτύχει κάποιος στον τομέα του, χρειάζεται τρία πράγματα: φυσική κλίση, μάθηση/εξάσκηση και εμπειρία. Διαπιστώνει πως αν δεν υπάρχει φυσική κλίση,
τότε είναι αδύνατο να επιτύχει κανείς. Για κάθε δραστηριότητα, απαιτούνται συγκεκριμένα ψυχικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα αυτός που τα διαθέτει να έχει τις καλύτερες προοπτικές. Και τα ψυχικά χαρακτηριστικά συνδέονται με τη φυλή. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις μπούρδες που διδάσκουν στα σχολεία ότι οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει το οτιδήποτε. Κάποιος τείνει να το πιστέψει στην σημερινή παρακμιακή εποχή όπου δεν υπάρχουν αυστηρά κριτήρια πουθενά και όλα είναι εύκολα. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάποιοι φυλετικοί τύποι έχουν μεγαλύτερη έφεση σε κάποιο αντικείμενο από τους υπόλοιπους, λόγω των σωματικών ή ψυχικών χαρακτηριστικών τους. Και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από το κράτος, ώστε συνδυαζόμενο με κατάλληλη εκπαίδευση να προκύπτει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

8 σχόλια:

  1. Κύριε Διαχειριστά, μια φυλετική ανάλυση των εικονιζόμενων μορφών που βρέθηκαν στο ψηφιδωτό στην Αμφίπολη, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΑΝΘΟΛΑΓΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΝΟΡΔΙΚΩΝ13 Οκτωβρίου 2014 στις 6:37 μ.μ.

      ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΞΑΝΘΟΥΣ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΕΞΩΜΟΡΦΙΚΟΥΣ...

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟΙ(ΚΑΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΥΡΟΞΑΝΘΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΞΑΝΘΟΙ) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ...ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ....

      Διαγραφή
    3. ΞΑΝΘΟΛΑΓΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΝΟΡΔΙΚΩΝ13 Οκτωβρίου 2014 στις 7:58 μ.μ.

      ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΝΟΡΔΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΘΟΙ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΜΟΡΦΙΚΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ...

      Διαγραφή
    4. Αρμενοειδή μύτη λέει χαχαχαχα...Τι αρμενοειδή μύτη ρε φίλε,διναρικός(όπως και οι Μακεδόνες)είναι ο εικονιζόμενος.

      Καλά όσο για τα νορδικότητας της αρχαίας ελλάδας καταντάει γελοίο.Πάρτε το χαμπάρι ουδέποτε υπήρξαν νορδικοί στην αρχαία Ελλάδα και αν υπήρχαν δεν θα είχαμε δημιουργήσει ποτέ τέτοιο ανάλογο πολιτισμό..
      Πιστεύετε ότι ένας απαθής και κρύος συναισθηματικά νορδικός θα έφτιαχνε ποτέ τέτοιου αναλόγους ταφικά μνημεία για να τιμήσουν κάποιον συνανθρωπό τους(εκτός του ότι δεν έχουν καθόλου φαντασία στην τέχνη);;;;Εδώ ψοφάει κάποιος και αντί να τον βοηθήσουν,αυτοί τον αποτελειώνουν....Ο θρήνος και ταφική τελετή είναι άγνωστες λέξεις για αυτούς.

      Διαγραφή
    5. Προς τον Κυναίγειρο και τον Ανώνυμο 2:29 ένα έχω μόνο να πω: ΕΥΓΕ !

      Διαγραφή
    6. ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΒΙΑ ΣΚΥΛΙΑ.14 Οκτωβρίου 2014 στις 5:49 μ.μ.

      ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΙ,ΤΡΙΧΩΤΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΚΩΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΣΥΡΦΕΤΟΥ ΠΟΥ ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ.

      Διαγραφή
    7. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΣΚΥΛΑ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ14 Οκτωβρίου 2014 στις 6:38 μ.μ.

      ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΚΟΣ ΑΛΠΙΚΟΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΥΚΟΣ ΝΟΡΔΙΚΟΣ.ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ,ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΩΡΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ Ο ΝΟΡΔΙΚΟΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΠΩΣ ΟΡΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ GAEL ALBANAICH ΚΑΙ ΝΟΡΔΙΚΟΣ ΝΟΡΔΙΚΙΣΤΗΣ.
      ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΔΩΡΙΕΩΝ,ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΣΦΑΚΙΑ-ΕΠΙΣΗΣ ΔΩΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΦΡΑΓΚΩΝ.ΕΙΔΙΚΩΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΟΡΕΣΙΒΙΟΙ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΝΟΡΜΑΝΔΩΝ...ΤΣΟΠΑΝΗΔΩΝ(ΕΔΩ ΣΚΑΜΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ).

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.