Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Πώς αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι τον δικό τους φυλετικό τύπο;

Η φυσική ανθρωπολογία βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο του πειράματος και της παρατήρησης. Ωστόσο, παρά τα αδιαμφισβήτητα και αντικειμενικά ανθρωπολογικά στοιχεία, ο άνθρωπος είναι ένα ον που συμπεριφέρεται κατά κανόνα ανορθολογικά. Ο ορθολογισμός παρότι διδάσκεται εντατικά σε σχολεία και πανεπιστήμια, μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό της ανθρωπότητας καταλήγει να σκέφτεται τελείως ορθολογικά. Ο τρόπος συμπεριφοράς του ανθρώπου εξαρτάται από πλήθος ανορθολογικών παραμέτρων, π.χ. μίμηση, σύμβολα, ένστικτα, κτλ. για τις οποίες μπορεί να διαβάσει κανείς αναλυτικά στα έργα του Gustave Le Bon. Ειδικότερα, επιδρούν και τα ψυχικά γνωρίσματα του κάθε φυλετικού τύπου. Θα δούμε πώς αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι την φυλετική ανθρωπολογία, καθώς και την φυλετική ταξινόμηση του εαυτού τους. Ενδιαφέρον το ζήτημα, αν και πολύ... ενδοσκοπικό. Ίσως αποβεί χρήσιμο στους πιο μυημένους.

Επειδή η φυλετική ανθρωπολογία αναπτύχθηκε κατά κύριο λόγο από Ευρωπαίους και τους απογόνους τους, θα περιοριστούμε σε αυτούς, μιας και έχουμε περισσότερα στοιχεία. Θα αναφέρουμε αρχικά την πιο κραυγαλέα...
περίπτωση, αυτή των Νορδικών. Από τις πρώτες στιγμές της μελέτης της ανθρωπολογίας στην Ευρώπη, αναγνωρίσηκε ο ανοιχτόχρωμος δολιχοκέφαλος Νορδικός φυλετικός τύπος στην βόρεια Ευρώπη. Οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι πολλές στρατιωτικές, πολιτικές και επιστημονικές φυσιογνωμίες ανήκαν σε αυτόν τον τύπο, διακρίνοντας την ενεργητικότητα, τις πνευματικές ικανότητες και την ηγετική ικανότητα αυτού του τύπου. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την διαπίστωση ότι οι Νορδικοί ενσαρκώνουν την έννοια της Γερμανικότητας, δημιουργήθηκε ένα ρεύμα αποθέωσης του Νορδικού τύπου, όχι μόνο από τους ίδιους, αλλά και από μη Νορδικούς. Όμως οι Νορδικοί έχουν και ένα άλλο ψυχικό γνώρισμα, αυτό της αλαζονείας. Η αυτοαποθέωση έφτασε μέχρι σημείου γραφικής, αστήρικτης παραφιλολογίας περί Νορδικών που δημιούργησαν κάθε πολιτισμό της αρχαιότητας (!), μέχρι ότι όλες οι μεγάλες φυσιογνωμίες στον Ευρωπαϊκό χώρο ανήκαν στον Νορδικό τύπο, αρκεί να υπήρχε υπόνοια ότι π.χ. τα μάτια τους ήταν ανοιχτόχρωμα! Η έμφυτη Νορδική αλαζονεία ευθύνεται για τέτοιες συμπεριφορές, αλλά βέβαια υπήρξαν και Νορδικοί που μελέτησαν αντικειμενικά, διαπίστωσαν τον μικρό πληθυσμό του Νορδικού τύπου, ακόμα και σε θεωρούμενες Νορδικές περιοχές, καθώς επίσης ότι διάφοροι άλλοι φυλετικοί τύποι ευθύνονται επίσης για πνευματικά και για τα περισσότερα καλλιτεχνικά επιτεύγματα. Οι Νορδικοί μετά το φυλετικό κίνημα του Μεσοπολέμου που άνθησε στην βόρεια Ευρώπη, καθώς και του ιδιαίτερου χρωματισμού τους, δείχνουν ενδιαφέρον για τα φυλετικά ζητήματα, άλλοτε με δόσεις αλαζονείας, άλλοτε αντικειμενικά.

Οι Ατλαντοειδείς επειδή είχαν την ατυχία να κατοικούν στις σκληρά εβραιοκρατούμενες χώρες της Αγγλίας και των ΗΠΑ, στάθηκε αδύνατο να μελετήσουν τα φυλετικά ζητήματα σε βάθος. Δεν έλειψαν μελετητές που αποθέωσαν τους Νορδικούς, νομίζοντας ότι είναι και οι ίδιοι.

Οι Μεσογειακοί των ημερών μας είναι στον κόσμο τους, ενώ φαίνεται σαν να μην τους ενδιαφέρει το φυλετικό ζήτημα. Οι μαρξιστές ινστρούχτορες στα πανεπιστήμια και τα εβραιομασονικά ΜΜΕ, εκμεταλλεύονται το ελεύθερο της φύσης τους και καταφέρνουν με προπαγάνδα να τους πείσουν ότι η φυσική ανθρωπολογία, δηλαδή η μελέτη της φύσης, είναι κάτι "κακό" και "ανελεύθερο". Αυτό είναι θλιβερό, γιατί οι ίδιοι απορρίπτουν γνώση που θα τους ισχυροποιούσε πνευματικά, ενώ η επιστήμη της ανθρωπολογίας χάνει ικανούς μελετητές. Αν σκεφτούν την πληθώρα Μεσογειακών επιστημόνων που διέπρεψαν ανά τους αιώνες, ειδικά στην αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα, θα έπρεπε να αγαπούν οτιδήποτε επιστημονικό. Ας ελπίσουμε να απεμπλακούν έστω και λίγοι από τα αντιφυσικά μαρξιστικά τσιτάτα, να διαβάσουν βιβλία και να δουν την φυλετική αλήθεια κατάματα.

Οι Διναρικοί φαίνεται να έχουν έντονο ενδιαφέρον για την φυλή και την καταγωγή τους. Όμως είναι αλαζόνες, ευερέθιστοι και σπάνια έχουν έφεση στις επιστήμες. Η αλαζονεία και ο μιμητισμός τους κάνει συχνά να θέλουν να ανήκουν σε άλλους φυλετικούς τύπους, που είναι πιο "δοξασμένοι". Για παράδειγμα, οι περισσότεροι ξανθίζοντες Διναρικοί θεωρούν εαυτούς Νορδικούς, ενώ κάποιοι καστανοί θεωρούν εαυτούς Μεσογειακούς. Μην έχοντας συνήθως έφεση στις επιστήμες, αδυνατούν να μελετήσουν ενδελεχώς το ζήτημα και συχνά να διατυπώνουν με φανατισμό απόψεις που έχουν μελετήσει επιφανειακά. Πάντως οι Διναρικοί οφείλουν να μελετούν αντικειμενικά τα στοιχεία και να μην παρασύρονται από τα ένστικτα.

Οι Αλπικοί είναι μακράν οι πιο ορθολογιστές από όλους. Βλέπουν τα πράγματα ως έχουν και αν αντικειμενικά κατατάσσονται οι ίδιοι ως Αλπικοί, θα το αποδεχτούν. Βάσει των συστηματικών και πρακτικών πνευματικών ικανοτήτων τους, μελετούν την φυλετική ανθρωπολογία με επιστημονικά κριτήρια και αποδέχονται πιθανές μεγαλύτερες ικανότητες άλλων φυλετικών τύπων. Αν και η νωθρότητα τους αφαιρεί δυναμισμό, υπήρξαν πολλοί Αλπικοί επιστήμονες που συνέβαλλαν στην ανάπτυξη της ανθρωπολογίας.

Κρομανοειδείς σπάνια βλέπουμε να ασχολούνται συστηματικά με φυλετικά ζητήματα, ενώ ακόμα και ο ίδιος ο Κρομανοειδής φυλετικός τύπος ήταν ο τελευταίος που εντάχθηκε στην τυπολογία των Ευρωπαϊκών φυλετικών τύπων, με τους πανταχού Κρομανοειδείς να κατατάσσονται, κακώς, ως Μεσογειακοί ή Αλπικοί. Οι Βαλτικοί και αυτοί σπάνια ενδιαφέρονται για σοβαρή φυλετική μελέτη και συχνά προσπαθούν να δείξουν ότι, λόγω ξανθότητας, είναι Νορδικοί ή τέλος πάντων κάτι εντυπωσιακό.

Το σημαντικό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι πρέπει  να αποδεχόμαστε την αλήθεια όπως έχει. Δεν είναι σωστό να ζούμε με ψευδαισθήσεις. Κύρος δεν μας δίνει ο φυλετικός τύπος στον οποίο ανήκουμε ή νομίζουμε ότι ανήκουμε. Ο φυλετικός τύπος δίνει κάποιες προδιαθέσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία αξία, αν δεν τις καλλιεργήσουμε στο έπακρο. Τέλος, μεγαλύτερη σημασία στην φυλετική ανθρωπολογία έχουν τα αντικειμενικά ανθρωπολογικά στοιχεία και λιγότερο τα υποκειμενικά-κοινωνικά.

5 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ!ΑΠΛΩΣ ΕΥΓΕ!Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ηρωας και Εθνομαρτυρας Ηλιας Μαυρομιχαλης,ο πρωτοτοκος γιος του Πετρομπεη Μαυρομιχαλη,που ο Γερος του Μορια ειχε χαρακτηρισει στρατηγικη ιδιοφυια,ο επονομαζομενος και Νεραιδογεννητος λογω της σπανιας (Νορδικης) ομορφιας του,ποια ακριβως ημερομηνια επεσε ηρωικα μαχομενος πολεμωντας τους εμετικους σκυλους τουρκογυφτες στα Στυρα Ευβοιας εν ετει 1.822;
    -Μαριος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την 12η Ιανουαριου.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω παρα πολυ για την πληροφορια.Την 12η Ιανουαριου δηλαδη τιμαμε την επετειο του ηρωικου θανατου του.
      -Μαριος-

      Διαγραφή
    3. Αυτό επιβεβαιώνει πως στο συλλογικό ασυνείδητο του λαού, ακόμη και μετά από πολλές επιμειξίες, επιβιώνει το πανάρχαιο μοτίβο πως ο όμορφος είναι ξανθός και θεικής προέλευσης. Όπως οι "διογενείς" ήρωες της Ιλιάδας που όλοι σχεδόν παρουσιάζονται ξανθοί και καμωμένοι από θεούς, νύμφες κλπ. Π.χ Μενέλαος, Αχιλλέας, Οδυσσέας, Μελέαγρος, - και από την άλλη (Ωραία) Ελένη, Πηνελόπη κ.ο.κ.
      Θα φανταζόταν κανείς κανέναν μαυριδερό ως "νεραιδογέννητο"; Αδιανόητο.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.