Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ο Nikola Tesla για την ευγονική


"Το αίσθημα της συμπόνιας στον άνθρωπο άρχισε να έρχεται σε σύγκρουση με τις αδυσώπητες διαδικασίες της φύσης. Η μόνη μέθοδος συμβατή με τις έννοιες του πολιτισμού και της φυλής μας, είναι να εμποδίσουμε την αναπαραγωγή των μη κατάλληλων μέσω στείρωσης, καθώς και με σκόπιμη καθοδήγηση του ενστίκτου ζευγαρώματος. Η άποψη που επικρατεί μεταξύ των ευγονιστών είναι ότι ο γάμος πρέπει να γίνει πιο δύσκολος. Κάποιος που δεν είναι επιθυμητός για γονέας, πρέπει οπωσδήποτε να μην του επιτρέπεται να κάνει απογόνους."



Ο Nikola Tesla ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες όλων των εποχών. Οι κύριες συνεισφορές του ήταν η  εδραίωση της χρήσης του εναλλασσόμενου ρεύματος και η εφεύρεση του ηλεκτρικού κινητήρα επαγωγής. Η επίδραση...
των εφευρέσεών του άλλαξε την μορφή των ανθρώπινων κοινωνιών, βελτιώνοντας δραματικά το βιοτικό επίπεδο και εκτοξεύοντας την βιομηχανική παραγωγή.

Πέρα από τις εφευρέσεις του ως μηχανικός, ασχολήθηκε και με άλλα ζητήματα. Υποστήριξε ένθερμα την ευγονική, θεωρώντας ότι οι άνθρωποι τείνουν να αγνοήσουν την σκληρή πραγματικότητα της φύσης, παρασυρόμενοι από αισθήματα συμπόνιας, κάτι που έχει καταστροφικές συνέπειες. Το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει αποφασιστικά στο ποιος θα μπορεί να κάνει απογόνους. Η βελτίωση της φυλής, η εφαρμογή ευγονικής πολιτικής, αποτελεί για τον Τέσλα την πλέον συμβατή μέθοδο που ταιριάζει με έναν υψηλό πολιτισμό.

6 σχόλια:

  1. Όλοι οι ''προοδευτικοί'' του κόσμου μπορούν να βάλουν την ευνουχιστική θρησκεία του ''Ανθρωπισμού'' παρέα με το ευαγγέλιο των ''ανθρωπίνων δικαιωμάτων'',εκεί που δεν το βλέπει ο ήλιος.Πολιτισμός δεν δημιουργείται μόνο από την συνεργασία αλλά και από την σύγκρουση.Στο τέλος της ημέρας όλοι μας έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες και προτιμήσεις.
    Κων/νος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ηθοποιοί και αδέρφια,Maggie και Jake Gyllenhaal σε ποιους φυλετικούς τύπος θα τους βάζαμε (κατά προσέγγιση);Γνωρίζω ότι ο πατέρας τους είναι σουηδικής και αγγλικής καταγωγής ενώ η μητέρας τους είναι είναι ασκενάζι εβραία με καταγωγή από Ρωσία και Πολωνία(χώρες από όπου μετανάστευσαν οι προγονοί της).Μπορούμε μετά από τέτοια ''μίξη''(συνεργασία γονιδίων καλύτερα) να μιλάμε για φυλετικούς τύπους;_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπληρωματικά θέλω να προσθέσω ότι τα δυο αδέρφια,παρά την τόσο διαφορετική καταγωγή των γονιών τους,μοιάζουν καταπληκτικά μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    2. Ο άνδρας φαίνεται Ατλαντοειδής, με ελαφρά Κρομανοειδή επίδραση. Η γυναίκα είναι Αλπική-Κρομανοειδής. Ως προς τους φυλετικούς τύπους διαφέρουν εμφανώς. Και βέβαια μπορούμε να μιλάμε για φυλετικούς τύπους, εφόσον εφαρμόζονται οι νόμοι του Μέντελ, οι οποίοι προβλέπουν επανεμφάνιση των αρχικών τύπων, ακόμα και μετά από μίξη. Τέτοιες μίξεις γίνονται για χιλιάδες χρόνια, αλλά οι φυλετικοί τύποι εντοπίζονται εύκολα μέχρι και σήμερα.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΟ ΔΙΝΑΡΙΚΟ ΡΟΜΠΟΤ25 Μαρτίου 2015 στις 1:13 π.μ.

    "ΤΟ ΕΤΟΣ 2100 ΘΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΥΓΟΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΜΕΝΗ. ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΩΝ ΞΕΡΡΙΖΩΝΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΓΕΝΗ. ΜΕΤΑ, Η ΝΕΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΛΕΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ. ΕΤΣΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ. Η ΜΟΝΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΣΩ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ. ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ. Η ΑΠΟΠΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΓΟΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ. ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΟ ΕΝΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΓΟΝΙΚΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ."

    -ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.