Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Φυλή και κοινωνικές δομές

Οι κοινωνικοί επιστήμονες, που εξετάζουν την δομή των κοινωνιών, σπανίως λαμβάνουν υπόψη τον φυλετικό παράγοντα. Πάντοτε εφευρίσκουν διάφορες αιτίες για τα κοινωνικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουν, οι οποίες προκύπτουν σχεδόν με... μαγικό τρόπο. Οι σύγχρονοι κοινωνιολόγοι αδυνατούν να δουν την βαθύτερη αιτία των κοινωνικών φαινομένων. Καθόλου παράξενο που σχεδόν κανείς από τον απλό λαό δεν τους λαμβάνει υπόψη, καθώς οι "θεωρίες" τους δεν εξηγούν σχεδόν τίποτα.

Όποιος μελετήσει βαθύτερα τα ιστορικά παραδείγματα των κοινωνιών, θα παρατηρήσει ότι ο φυλετικός παράγοντας ασκεί ίσως την μεγαλύτερη επίδραση στην μορφή και συμπεριφορά των κοινωνιών. Η σημασία του φυλετικού παράγοντα έγκειται στην διαφοροποίηση των φυλών ως προς τα ψυχικά τους γνωρίσματα. Αυτή θα έπρεπε να είναι η βάση της μελέτης της κοινωνιολογίας. Λαμβάνοντας υπόψη διάφορα ιστορικά παραδείγματα, θα φανεί ο ρόλος της φυλής στην διαμόρφωση των κοινωνικών δομών.

Στην αρχαία Ελλάδα, πριν την έλευση των ιστορικών χρόνων, οι κάτοικοι αποτελούνταν κυρίως από...
Μεσογειακούς και Αλπικούς. Οι Μεσογειακοί, έχοντας επηρεαστεί από Αιγυπτίους και άλλους λαούς της Ανατολής, ανέπτυξαν κοινωνικές δομές πολύ διαφορετικές από αυτές της Ανατολής, τέτοιες που ανταποκρίνονταν στα δικά τους ψυχικά γνωρίσματα. Οι Αλπικοί φαίνεται αρχικά να αποτελούσαν το κύριο σώμα των σκλάβων. Άλλωστε τα τυπικά ψυχικά τους γνωρίσματα, όπως δειλία, ατολμία, ευκολία μάθησης και εσωστρέφεια, τους δείχνουν απόλυτα προσαρμοσμένους για αυτόν τον ρόλο. Οι Μεσογειακοί, που απεχθάνονται την χειρωνακτική εργασία, χρησιμοποιώντας τους κυρίως Αλπικούς δούλους, κατάφεραν και δημιούργησαν έναν πολιτισμό απαράμιλλης αξίας. Αν ήταν μόνοι τους, δεν θα κατάφερναν τίποτα, κάτι που βλέπουμε σε περιοχές όπως η Κορσική και η Σαρδηνία, όπου κυριαρχούν οι Μεσογειακοί. Από την άλλη, οι κοινωνικές δομές στην αρχαία Ελλάδα ήταν προσαρμοσμένες κυρίως στα ψυχικά γνωρίσματα των Μεσογειακών, δηλαδή των ανώτερων τάξεων. Ρητορείες, φιλοσοφικές συζητήσεις, συμπόσια, κραιπάλες, άφθονες τελετουργίες, κτλ. ταιριάζουν περισσότερο στην εξωστρεφή ψυχοσύνθεση του Μεσογειακού τύπου.


Από την άλλη, στην Ανατολή, επικρατούσε η απόλυτη μοναρχία, με τον λαό απόλυτα υποταγμένο στην εξουσία, κάτι που ταιριάζει περισσότερο στις ανατολίτικες φυλές. Την διαφορά αυτή διαπίστωναν και οι αρχαίοι Έλληνες, κάνοντας λόγο για βαρβαρική συμπεριφορά των ανατολιτών.

Οι κοινωνικές δομές της Μεσαιωνικής Ευρώπης σχετίζονταν με τον φυλετικό τύπο των κατακτητικών και κατεκτημένων φυλών. Τα πολεμικά Γερμανικά φύλα, κυρίως Νορδικά, υπέταξαν τους λαούς που βρήκαν στο διάβα τους. Αποτέλεσαν την τάξη των ευγενών, με τους υποταγμένους, συνήθως Αλπικούς, να αποτελούν την παραγωγική βάση. Ακόμα και η επικράτηση της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης στην βόρεια Ευρώπη έχει την βάση του στον φυλετικό παράγοντα, καθότι ρίζωσε εκεί που υπάρχουν κυρίως Νορδικοί.

Υπήρξαν ανθρωπολόγοι οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο πολιτισμός θα βρίσκονταν πολύ πίσω αν δεν είχαν υπάρξει δολιχοκέφαλες αριστοκρατίες που να χρησιμοποίησαν τους βραχυκέφαλους ως εργατικά χέρια. Αυτό φαίνεται να συνέβη και στην αρχαία Ελλάδα και στην Μεσαιωνική Ευρώπη. Αυτό δείχνει την σημασία της αλληλεπίδρασης μεταξύ των φυλών στον οικονομικό παράγοντα. Παράλληλα, η παρουσία Μεσογειακών και Νορδικών στις αριστοκρατικές τάξεις, τους έδινε την ευκαιρία να ασχοληθούν χωρίς βιοποριστικές έγνοιες με πνευματικά ζητήματα, οδηγώντας στο θαύμα της ανάπτυξης των επιστημών στην αρχαία Ελλάδα και στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη των επιστημών και των τεχνών μετά την Αναγέννηση.

Από την προϊστορική εποχή, μέχρι την πτώση των Ευρωπαϊκών αριστοκρατιών τον 19ο αιώνα, επικρατούσε το ηρωικό ήθος στις ανώτερες τάξεις, κυρίως Μεσογειακών και Νορδικών, το οποίο ενέπνεε και τους λαούς. Με την πτώση των αριστοκρατιών και την άνοδο των Εβραίων στην παγκόσμια εξουσία με τη βοήθεια της μασονίας, ήρθαν στην εξουσία φυλετικοί τύποι που δεν έχουν τίποτα το ηρωικό ή ευγενές. Πλέον επικρατεί η λατρεία της ποσόστητας και του χρήματος, που είναι τα μόνα που ενδιαφέρουν τους Εβραίους. Οι κοινωνικές δομές και συμπεριφορές καθορίζονται σήμερα πλέον μόνο από υλιστικούς παράγοντες, με κάθε τι εκφυλιστικό και αδύναμο να προωθείται. Στην πραγματικότητα, οι αξίες των σκλάβων έχουν γίνει οι επικρατούσες αξίες, κάτι που είχε διαπιστώσει και ο Νίτσε.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι κοινωνικές δομές εξαρτώνται σημαντικά από τον φυλετικό παράγοντα και ειδικότερα εξαρτώνται από την φυλετική σύνθεση των ανώτερων τάξεων. Ακόμα και αν επιβληθούν οι ίδιες κοινωνικές δομές σε διαφορετικούς φυλετικά λαούς, το αποτέλεσμα στις κοινωνικές συμπεριφορές θα είναι διαφορετικό. Οι κοινωνικές δομές εξαρτώνται σημαντικά από την αλληλεπίδραση των φυλετικών στοιχείων ενός πληθυσμού.

8 σχόλια:

  1. Ωραιο οπως παντα. Φαινεται, απο οσα έχουνε συζητηθεί εδώ οτι οι νορδικοι και μεσογειακοι ειναι αντιστοιχη σε πολλά σημεία, σαμα να ητανε βορειοι και νοτιοι εκδοχες ένας τον άλλονε. Bεβαια υπαρχουνε κι αυτοι που υποστηρίζουνε ότι ήτανε κι εκει κι εδώ και παντου νορδικοι και ξαφνικα εξαφανιστηκανε.

    Θα έλεγα τους δύο να μην σιχαίνονται την χειρωνακτικη καθολου. Aμα έχουνε κακη αποψη για χειρονακτικη δουλεια, να την βαλουν υπό καταστολή: ετσι γεμισανε με ξενους. η κίνηση του μυς είναι το πιο ευχαριστο πραγμα, και το λέω ως ανθρωπος της μελετης. Μου φαίνεται ομως, πως γεννιουνται ποιό εύκολα οι νορδικοι για καποιο λογο, αλλα πιο ευκολα η πιο δυσκολα πιαστηκανε και οι δυο και μαζι τους οι αλλοι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω μια ερωτηση.Οι Διναρικοι ,που ειναι Καυκασιο φυλο, ανηκουν σε αυτο που ονομαζουμε λευκη φυλη;Αν ναι,τοτε γιατι οι Αρμενοειδης (Εβραιοι κλπ)που ειναι επισης καυκασιο φυλο δεν θεωρούνται λευκοι;Και οχι μονο δεν θεωρούνται λευκοι αλλα τους θεωρουμε και νο1 εχθρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Λευκοί χωρίζονται σε δύο υποφυλές ιστορικά βάσει χρώμα δέρματος. Τους Λευκοχρόους και τους Μελανοχρόους. Οι Διναρικοί ανήκουν στους Λευκοχρόους, απλώς ορισμένοι μελετητές τους αποδίδουν εξωευρωπαϊκή προέλευση και συνεπώς μη..."λευκή". Ένας λαός είναι αδιανόητο να μονοπωλεί ένα ανθρωπολογικό τύπο! Οι αρχικοί καταρχήν Εβραίοι ήσαν Αρμενοειδείς όπως και οι Χετταίοι και όπως πλείστοι άλλοι Ανατολικοί Μικρασιατές. Οι σημερινοί Εβραίοι με εξαίρεση 2-3 που παραμένουν πιστοί στον Αρμενοειδή τύπο, Κίσσιγκερ, Λαγκάρντ, οι υπόλοιποι είναι μόνον Εβραίοι στο θρήσκευμα, ενώ στη φυλή κυρίως αποτελούνται από Βόρεια Ευρωπαϊκά και μερικά Μεσογειακά φύλα, ενώ ελάχιστοι είναι οι Αρμενοειδείς. Αυτό εξηγεί πολύ καλά και την επιτυχία του συγχρόνου κρατιδίου του Ισραήλ, είναι φυλετικό δηλαδή το ζήτημα εν μέρει. Να σου υπενθυμίσω ότι η αφρόκρεμα των Εβραίων λέγονται Ασκεναζίμ, που θα πει Γερμανός στα Εβραϊκά. Συνεπώς ελαχιστότατη σχέση και δεσμούς με τους αρχικούς Εβραίους έχουν, πλην της θρησκείας. Οι Εβραίοι δεν είναι φυλή, είναι θρήσκευμα κυρίως. Πάρε π.χ. τον Αλπικότατο Νετανγιάχου και τα ξανθιά με κοίλη μύτη(!!!) παιδιά του! Τώρα οι Αρμενοειδείς και οι Μεσογειακοί θεωρούνται Μελανόχροοι αλλά τμήμα της Λευκής φυλετικής Οικογένειας, στην οποία μερικοί εντάσσουν και τον Ιρανικό τύπο, καθώς έχει μία σχέση με το Μεσογειακό φύλο, μολονότι βέβαια χωριστός ολοκληρωτικά φυλετικός τύπος.

      Διαγραφή
    2. Τους Εβραίους τους θεωρούμε και ορθώς εχθρούς, λογω πολιτιστικών λόγων, Τόρα(εβραϊκό μίσος προς Χριστιανούς) και λόγω της τοκογλυφίας και του παρασιτικού τραπεζικού κεφαλαίου.

      Διαγραφή
    3. Οι Εβραίοι είναι ως επι το πλείστον σήμερα προσωασιάτες με μίξη λευκού στοιχείου (αρχαίου και νέου) και έντονη τουρανική παρουσία. Οι αρχαίοι κάτοικοι του Ισραήλ δεν ήταν ποτέ προσωασιάτες παρά μόνο πολύ αργότερα όπως και όλα τα έθνη της μέσης και εγγύς ανατολής. Οι κάτοικοι της Χαναναίας/Φοινίκης ήταν οι Ετεοκρήτες, οι Μυκηναίοι Φοίνικες, οι Αμορραίοι, οι Χετταίοι, και Ελληνικά φύλα, "Ινδοευρωπαϊκά φύλα" όλα. Μα και οι Ινδοευρωπαίοι Χετταίοι απέκτησαν πολύ μεθύστερα προσωασιατικό χαρακτήρα όπως και οι Ασσύριοι οι οποίοι και απο εθνολογικής και απο γλωσσολογικής απόψεως λάθος τοποθετούνται μαζί με την ανύπαρκτη ομοφυλία-φάντασμα, τη σημιτική. Οι σημίτες δεν είναι απλά σημερινός όρος (εκ του βιβλικού πατριάρχη Σεμ, ο οποίος δεν είναι προσωασιάτης δε σημειωτέον) που αντιστοιχεί στο φυλετικό χαρακτήρα των επήλυδων αράβων όλων των χωρών της μέσης ανατολής που αποτελεί δυστυχώς σε πολλές απο αυτές πλειοψηφία . Ποτέ στο παρελθόν ούτε αυτοαποκαλούνταν πουθενά Σημίτες τα φύλα αυτά ούτε είχαν ενιαία "Σημιτική" συνείδηση. Το πρόβλημα είναι οι προσωασιάτες/οριενταλίδες επήλυδες σημιτομπάσταρδοι (με τη σημερινή έννοια) όλοι απώτατης αραβικής καταγωγής όπως ως γνωστόν και οι σημερινοί Εβραίοι, σε δήθεν αντιμαχία μεταξύ των. Όταν φύγουν αυτοί οι υπάνθρωποι, ομοίως και οι σινομογγόλοι θα αναπνεύσει ο πλανήτης και θα δει καθαρά. Ισραήλ ως ενιαίο κράτος/έθνος και ομοφυλία αρχαίοθεν δεν υπήρξε ΠΟΤΕ, σήμερα είναι ένα έθνος που εποικίστηκε απο άραβες και τουρκο-χαζάρους αφότου όλοι οι αρχικοί εβραίοι γενοκτονήθηκαν απο τους Ρωμαίους ως γνωστόν το 1ο αι.μ.χ.

      Διαγραφή
    4. *Το "σημίτης" δεν είναι παρά σημερινός όρος απλά

      Δεν καταγράφontαι πουθενά σε όλη την ιστορία όλων των άλλων εθνών Εβραίοι. Εβραίος απλά σημαίνει περιπλανώμενος αγνώστου φυλετικής-εθνικής ταυτότητος. Καταγράφονται μόνο οι Υξώς (Αμοριτικής-Κασσιτικής καταγωγής Ινδο-Ευρωπαίοι με "σημιτική γλώσσα"), των οποίων οι βασιλείς φέρουν όλοι Ινδο-Άρυα ονόματα. Οι Υξώς κατέκτησαν την αίγυπτο το 17ο-16ο αι.π.χ. (ακριβώς όλως τυχαίως την εποχή που υποτίθεται βρίσκεται ο αβραάμ στην αίγυπτο) μετά μάλλον σταθεροποιήθηκαν στη περιοχή της Χαναναίας (ίδε σφαγή χαναανιτικών-φοινικικών πόλεων απο Αβραάμ). Το βασίλειο του Ισραήλ αν υπήρξε και ποτέ αποτελούνταν απο ένα αμάλγαμα εθνών (συρίων, χαναναίων, φοινίκων, αμοραίων, χετταίων). Κανένα απο τα ως άνω έθνη δεν είναι "σημιτικά" . Μάλιστα η "ίδρυση" του τοποθετείται πολύ πιο μετά (10ο π.χ. αι.) (απο τη Βίβλο και μόνο). Ο "Εβραίος" Βασιλιάς Δαυίδ του 10ου αι.π.χ. που ένωσε το ανύπαρκτο Βασίλειο του Ισραήλ αποτελεί κλεψιτυπία Αιγύπτιου βασιλέα προ πολλών αιώνων και ο οποίος ίδρυσε ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του στη χαναναία το Καντές-Ιερουσαλήμ).

      Άρα εκ των ανωτέρω αποδεικνύεται απολύτως ότι το σημερινό Ισραήλ, σε κάθε περίπτωση αποτελεί παράνομο κράτος και δεν έχει κανένα δικαίωμα ύπαρξης πόσο μάλλον επι άλλων εθνών που είναι πολύ πιο κοντά στα άρχαια πρότυπα των απο κάθε άποψης.

      https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_ancient_Israel_and_Judah#Iron_Age_I_.281200.E2.80.931000.C2.A0BCE.29
      https://en.wikipedia.org/wiki/Merneptah_Stele

      Εδώ είναι και η μόνη ιστορική περίπτωση σε όλη την ιστορία που εκτός Βίβλου εμφανίζεται και ο όρος Ισραήλ (και αμφισβητείται μάλιστα)...

      Διαγραφή
    5. *Όταν λέω ότι οι Εβραίοι έχουν μίξη αρχαίου και νέου λευκού στοιχείου εννοώ των γύρω περιοχών σήμερον (όχι μόνο απο το κύριο Ευρωπαϊκό χώρο δλδ), ή λευκών που εγκαταστάθηκαν όχι μόνο πρόσφατα στη περιοχή του Ισραήλ, καθώς και ότι στην αρχαιότητα οι εβραίοι που δεν υπάρχουν σήμερα σε κανένα ποσοστό είχαν μίξη λευκών φύλων, αν δεν ήταν οι ίδιοι εν τέλει ως επι το πλείστον λευκοί μέχρι ενός χρονικού σημείου.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.