Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Καθαρόαιμα ζώα και καθαρόαιμοι άνθρωποι

Θα έχετε ακούσει συχνά διάφορους να υπερηφανεύονται για τα καθαρόαιμα ζώα που κατέχουν. Άλλοτε για κατοικίδια, όπως οι σκύλοι και άλλοτε για μεγαλύτερα ζώα, όπως τα άλογα. Βασικό κριτήριο επιλογής είναι η ράτσα του ζώου, η οποία καθορίζει και την αξία του.

Η απόκτηση καθαρόαιμων ζώων, ειδικά από  σπάνια ή εξωτικά είδη, είναι μια τυπική συμπεριφορά αστών, οι οποίοι την ίδια ώρα αρνούνται την έννοια της φυλετικής καθαρότητας στον άνθρωπο! Ενώ οι ίδιοι θέλουν να αποκτούν φυλετικώς καθαρά κατοικίδια, ταυτοχρόνως δεν θέλουν φυλετικά καθαρούς ανθρώπους! Η καλή γενιά είναι κατ' αυτούς σημαντικότερη στα ζώα παρά στους ανθρώπους!

Την παρακμιακή αυτή νοοτροπία στηλίτευσε η Savitri Devi, μία από τις σημαντικότερες γυναικείες πνευματικές μορφές του περασμένου αιώνα, σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο της:...

Μερικές φορές σκέφτονταν αυτούς τους ανθρώπους που ξοδεύουν τόσα λεφτά σε καθαρόαιμα κατοικίδια ... "Τι γενιάς είναι οι ίδιοι;" αναρωτιόνταν. "Οι μισοί από αυτούς δεν ξέρουν ούτε ποιοι ήταν οι προπαππούδες τους! Όσο για τους νόθους Ευρω-ασιάτες και τους μισο-Εβραίους που επιμένουν να έχουν μόνο καθαρόαιμα κατοικίδια, τι να πεις..." Και μόνο η ιδέα την αηδίαζε.

Πόσοι γνωρίζουν την καταγωγή τους; Πόσοι γνωρίζουν τους προγόνους τους; Πόσοι ξέρουν τι σημαίνει να είσαι από καλή γενιά; Πόσοι από αυτούς που επιζητούν καθαρόαιμα ζώα είναι καθαρόαιμοι ο ίδιοι; Γιατί είναι αντικείμενο υπερηφάνειας τα καθαρόαιμα ζώα και όχι οι καθαρόαιμοι άνθρωποι;

Η σύγχρονη πλουτοκρατική κοινωνία, αναγνωρίζει μεγαλύτερη αξία στα καθαρόαιμα κατοικίδια, παρά στους καθαρόαιμους ανθρώπους. Τα καθαρόαιμα κατοικίδια αποτελούν αντικείμενο επίδειξης πλούτου και... διαφορετικότητας, καθώς αξία έχουν μόνο τα λεφτά, ενώ η ζωή των ανθρώπων είναι κενή από ιδανικά, βρίσκοντας διέξοδο σε πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς. Από την άλλη, οι καθαρόαιμοι άνθρωποι, σήμερα αποτελούν αντικείμενο χλευασμού, αντί θαυμασμού όπως ήταν στην αρχαιότητα.

Αν κοιτάξουμε βαθύτερα το φαινόμενο της προτίμησης σε καθαρόαιμα ζώα, θα δούμε ότι η καθαρή γενιά αποτελεί πράγματι κάτι που έχει μεγάλη σημασία. Η γενιά του ζώου καθορίζει την συμπεριφορά του και ως εκ τούτου την αξία του. Το ίδιο ισχύει και στους ανθρώπους. Όμως οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί μεν να το διαισθάνονται, αλλά αδυνατούν να το εκφράσουν ανοιχτά καθότι η φυλετική σκέψη καταπιέζεται και λοιδορείται συστηματικά στον δημόσιο λόγο από τους εξουσιαστές. Το τελικό συμπέρασμα είναι το εξής: Όσο θεμιτή είναι η φυλετική καθαρότητα στα ζώα, άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο είναι στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.