Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Χάρτης κατανομής των κύριων φυλετικών ομάδων του πλανήτη - Stoddard

Πατήστε πάνω για μεγέθυνση

O Lothrop Stoddard ήταν Αμερικανός ευγονιστής που υπήρξε κορυφαία φυσιογνωμία στο κίνημα της ευγονικής στις ΗΠΑ. Έγραψε βιβλία και πλήθος άρθρων για το φυλετικό ζήτημα και από το δημόσιο βήμα που είχε έκανε αγώνα κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης στις ΗΠΑ χωρίς φυλετικά κριτήρια. Διέκρινε ήδη από τότε ότι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζανε οι ΗΠΑ με την μετανάστευση έγχρωμων σύντομα θα αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο και για τους λευκούς της Ευρώπης.

Ο χάρτης του Stoddard παρουσιάζει απλοποιημένα την κατάσταση το 1920, συμπεριλαμβάνοντας και τον αποικισμό του Νέου Κόσμου από τους Ευρωπαίους. Οι λευκοί βρίσκονται...
στην Ευρώπη (προσέξτε παράλια Μικράς Ασίας, Κύπρο και Πόντο) ως ιθαγενείς και στην Βόρεια Αμερική, σε μικρό τμήμα της Νότιας Αμερικής, στην Νότια Αφρική και στην Αυστραλία ως άποικοι. Οι υπόλοιποι Caucasoid βρίσκονται στην κατηγορία Brown.

Κίτρινοι λογίζονται οι μογγόλοι της Άπω Ανατολής, ενώ οι φυλές της Σιβηρίας και οι Εσκιμώοι παρουσιάζονται με άσπρο χρώμα, παρότι λείπει από το υπόμνημα. Οι ιθαγενείς της Αμερικής παρουσιάζονται με διάφορες αποχρώσεις του μπεζ, ενώ οι μαύροι με σκούρο γκρι.

Η κατάσταση σήμερα τείνει να αλλάξει άρδην, με τους λευκούς να εκλείπουν σταδιακά στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και ακόμη πιο δραστικά στη Νότια Αφρική, προς όφελος των έγχρωμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.