Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

O Κonrad Lorenz για την ευγονική μέσω κρατικής παρέμβασης

Αναφερόμενος στην περίπτωση μη εξάλειψης των παρακμιακών στοιχείων ενός πληθυσμού:

Αυτό το φαινόμενο οδηγεί παντού... στο ότι το κοινωνικά κατώτερο ανθρώπινο υλικό επιτρέπεται... να διεισδύσει και τελικά να εξαφανίσει το υγιές έθνος. Η επιλογή για σκληρότητα, ηρωισμό, κοινωνική χρηστότητα... πρέπει να υλοποιηθεί από κάποιον ανθρώπινο θεσμό, εάν η ανθρωπότητα, χωρίς αυτούς τους παράγοντες επιλογής, δεν καταστραφεί από τον εκφυλισμό λόγω "εξημέρωσης" του ανθρώπου.



Ο Konrand Lorentz υπήρξε κορυφαίος ζωολόγος. Έγινε διάσημος για την θεωρία της αποτύπωσης, βάσει της οποίας έδειξε τον μηχανισμό της μίμησης στα νεογνά, ειδικά στα πτηνά. Μελέτησε την επιθετικότητα και τις στερεότυπες συμπεριφορές στα ζώα, κάνοντας σημαντικές συνεισφορές στην ζωολογία.

Ως προς τις ανθρώπινες κοινωνίες, ο Lorentz διαπιστώνει ότι τα παρακμιακά στοιχεία του πληθυσμού...
πρέπει να εξαλείφονται, γιατί αλλιώς τείνουν να αλλοιώσουν όλο το έθνος. Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος, αν λάβουμε υπόψη την εξημέρωση του ανθρώπου και την κατάπνιξη των δυναμικών του ενστίκτων στον σύγχρονο άχρωμο πολιτισμό. Το κράτος οφείλει να παρεμβαίνει, διευκολύνοντας την επιλογή των πιο δυνατών και θαρραλέων, ικανών να προσφέρουν στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.