Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ο Δαρβίνος για την πνευματική βελτίωση ενός έθνους

"Μεγάλοι νομοθέτες, ιδρυτές αγαθόεργων θρησκειών, μεγάλοι φιλόσοφοι και εφευρέτες, βοηθούν την πρόοδο της ανθρωπότητας κατά πολύ μεγαλύτερο βαθμό μέσω των έργων τους, παρά αφήνοντας πίσω τους πολλούς απογόνους. Στην περίπτωση των βιολογικών όντων, είναι η επιλογή των ελαφρά πιο προικισμένων ατόμων και η εξάλειψη των ελαφρά λιγότερο προικισμένων και όχι η διατήρηση των ιδιαίτερα αξιοσημείωτων και σπάνιων περιπτώσεων, που οδηγεί στην βελτίωση του είδους. Έτσι γίνεται και με τις πνευματικές ικανότητες, από την στιγμή που τα κάπως πιο ικανά άτομα κάθε κοινωνικής βαθμίδας επιτυγχάνουν καλύτερα από τους λιγότερο ικανούς και συνεπώς αυξάνουν τον αριθμό τους, αν δεν εμποδιστούν με άλλο τρόπο. Όταν σε ένα έθνος το επίπεδο της ευφυΐας και ο αριθμός των ευφυών ατόμων έχει αυξηθεί, τότε πρέπει να περιμένουμε από τον νόμο της απόκλισης από την μέση τιμή, όπως έδειξε ο κ. Galton, ότι ιδιοφυΐες θα γεννηθούν λίγο πιο συχνά από ότι πριν."

C. Darwin, The Descent of Man

Ο Δαρβίνος μας εξηγεί επιστημονικά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αυξηθουν οι πνευματικές ικανότητες σε ένα ανθρώπινο σύνολο. Αρχικά μας λέει ότι οι σημαντικοί άνθρωποι που διαπρέπουν πνευματικά, οφελούν μεν την ανθρωπότητα, αλλά...
δεν αυξάνουν τις ικανότητες των ανθρώπων από βιολογικής σκοπιάς. Ούτε πρέπει να περιμένουμε οι σπάνιες αυτές περιπτώσεις ιδιοφυϊών να κάνουν πολλούς απογόνους, είναι στατιστικά ανέφικτο. Για να αυξηθεί πραγματικά το πνευματικό επίπεδο ενός πληθυσμού, πρέπει οι πιο προικισμένοι εκ φύσεως να κάνουν περισσότερους απογόνους από τους λιγότερο προικισμένους. Και όσο θα αυξάνεται το πνευματικό επίπεδο του πληθυσμού, όλο και περισσότερες ιδιοφυΐες θα αναδεικνύονται.

Στο απόσπασμα αυτό ο Δαρβίνος αποκαλύπτει τις απόψεις του. Παίρνει θέση ενάντια στους περιβαλλοντικούς παράγοντες και εστιάζει στην κληρονομικότητα. Πιστεύει ότι οι πνευματικές-ψυχικές προδιαθέσεις μεταδίδονται κληρονομικά, συνεπώς η αύξηση του πνευματικού επιπέδου του πληθυσμού επαφίεται στην βιολογία. Οι πιο ικανοί πρέπει να κάνουν περισσότερους απογόνους από τους λιγότερο ικανούς, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να εμποδιστούν με διάφορους άλλους τρόπους, όπως δυστυχώς γίνεται στην εποχή μας. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τις ψυχικές διαφορές των φυλών, τότε τα συμπεράσματα είναι άμεσα. Ο Δαρβίνος για άλλη μια φορά είναι σαφής, ξεκάθαρος, κρυστάλλινος.

11 σχόλια:

  1. Φωτεινό μυαλό,που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πάντα γύρω μας!
    Το πιο παράξενο είναι πως τον μνημονεύονται και ''αριστεροί αντιρατσιστές'' επειδή δήθεν ο Δαρβίνος έγραψε εν ολίγοις ,πως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί συνδέονται μεταξύ τους...
    Δεν αναφέρουν όμως και τα άλλα που έγραψε ο Δαρβίνος,που αν ζούσε σήμερα θα τον χαρακτήριζαν ''ρατσιστή''!Κοινώς,τον ερμηνεύουν όπως θέλουν.
    Ο Δαρβίνος ήταν δώρο για την ανθρωπότητα και μας άνοιξε τα μάτια.Ο υγιής φυλετισμός που πρέπει να πρεσβεύουμε,ζει μέσα από τα έργα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αριστεροί χαίρονται με τον δαρβίνο, επειδή χρησιμοποιούν τα πορίσματα του εναντίον της θρησκείας. Πιστεύουν ότι με τις δαρβινικές θέσεις καταρρίπτεται και η ανθρώπινη ανάγκη απαντήσεως του ερωτήματος περί δημιουργίας του ανθρώπου. Έτσι κουνάνε τον δαρβίνο και λένε, "Δεν δημιούργησε κάποιος Θεός τον άνθρωπο, απλά εξελίχθηκε από τα άλλα ζώα". Τα άλλα πορίσματα της δαρβινικής θεωρίας που επάγονται άμεσα από αυτή την θέση απλά τα αγνοούν.
      Μάλιστα είναι τόσο άσχετοι με τα διδάγματα του εθνικισμού που εκπλήσσονται όταν τους λες ότι ως εθνικιστής στηρίζεσαι στον Δαρβίνο. Τόσο λίγο καταλαβαίνουν και τόσο φανατικοί είναι.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς αυτό φίλε.Συμφωνώ μαζί σου.

      Διαγραφή
  2. Η Νέγρικη φυλή είναι η πραγματική αρία φυλή.Εμείς εξαπλωνόμαστε με ταχείς ρυθμούς.Όχι εσείς.Εμάς τα γονίδια εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη και Αμερική,εμάς ο φαινότυπος κυριαρχεί.Σημασία έχει η φυλή όχι τα ανύπαρκτα πολιτιστικά στοιχεία.Όσα μεγαλοπρεπή μνημεία και να έχετε όσες τέχνες ποιος νικάει τώρα,ποιος σας παίρνει τις κόρες και τις γυναίκες;

    Ήρθα στην Ελλάδα 5 χρονών και έμαθα τα Ελληνικά καλύτερα από πολλούς Έλληνες και στο σχολείο όταν τα ελληνάκια έπαιρναν 12 και έπαιζαν το πουλάκι τους με γκόμενες και παπάκια που τους είχε πάρει ο μπαμπάς τους εγώ διάβαζα και για αυτό διέπρεψα.Μαντέψτε σε ποιο αφεντικό θα είναι υπάλληλοι αυτοί οι τεμπέληδες Έλληνες.Δεν έμαθαν ποτέ πείνα και φτώχεια για αυτό έγιναν χάχες.
    Είναι αλήθεια τελικά αυτό που είπε ο Νίτσε,ότι δεν σε σκοτώνει....

    Περαστικά σας "Έλληνες"

    Από έναν Νέγρο που ήρθε με τίποτα και κατάφερε πολλά,πραγματικό και άξιο Έλληνα και όχι μάγκα του κομπολογιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στὰ χνάρια τῶν Ἀφρικανῶν Τιτάνων τοῦ πνεύματος, ποὺ ἄλλαξαν τὸν ῥοῦ τῆς παγκόσμιας ἐπιστήμης.

      Διαγραφή
    2. Είσαι μία καλή μαϊμού που απλώς μιμείται τους πρωτοπόρους της λευκής φυλής και δημιουργούς του πολιτισμού Έλληνες. Αν αποφασίσουν οι Έλληνες να μορφωθούν θα σας πετάξουμε έξω όλους τους λαθρομετανάστες και θα επιστρέψετε εκεί που ανήκετε, στον πάτο.

      Περαστικά σου "Άνθρωπε".

      Διαγραφή
    3. Και αληθινή να ήταν η ιστορία σου μελαμψέ(?) μου φίλε, η βιολογία και η στατιστική δεν ψεύδονται. Το ότι ελάχιστοι νέγροι, όπως εσύ, από πείσμα, θέληση κλπ. πάνε κόντρα στο ορμέφυτό τους, δεν σημαίνει ότι πραγματοποιήθηκε ανασυνδυασμός του γονιδιώματός τους μέσα σε δυό, τρεις γενιές. Ούτε βέβαια σημαίνει ότι όλη η ράτσα σου χρίζεται αυτομάτως επικυρίαρχη έναντι των γηγενών. Η ιστορία και η φυλετική ανθρωπολογία, κόντρα στη χριστιανική ηθική, απέδειξαν πολλάκις ότι μια χούφτα λευκών κινεί τα νήματα και διαμορφώνει τον ρου της ιστορίας. Ο αφρικανός μολονότι είχε τεράστιες γόνιμες εκτάσεις στη κυριαρχία του, εδάφη γεμάτα πολύτιμα μέταλλα και πετρώματα, λευκούς αποίκους στη πατρίδα του και υπερανεπτυγμένους από την αρχαιότητα γείτονες (βλ. Αιγύπτιους, Σουμέριους, Άραβες) δεν κατόρθωσε δυστυχώς να δημιουργήσει κάτι περισσότερο από μια καλύβα από λάσπη ή ένα πέτρινο δόρυ. Σκοπός δεν είναι η εκδικητική σκέψη έναντι των λευκών, αλλά η προσπάθεια σύμπλευσης με αυτούς για τη νοητική σας ανόρθωση.

      Διαγραφή
    4. Το μόνο που χρειάζονται οι Έλληνες είναι να αποκτήσουν μόρφωση και εθνική συνείδηση και τότε κάτι κάφροι σαν και εσένα θα πάνε πίσω στο Άφρικα.

      Διαγραφή
    5. Τρολλ είναι ο νέγρος παπάριος, σπίρτα!

      Η απορία μου είναι πώς όλοι οι νέγροι ενώ βγαίνουν και καλά διάνοιες, η Αφρική κάθε μέρα γίνεται μία χαβούζα γεμάτη σκουπίδια, σκατίλα και κωλοβακτηρίδια;;;

      Διαγραφή
    6. Χίμλερ η μοναδική φορά που συμφωνώ 100% μαζί σου.

      Διαγραφή
    7. 7:11 όντως έπεσες μέσα η νεολαία ξύπνησε και κυνηγάει πόκεμον στην Αθήνα.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.