Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ο Κούμαρης για το φυλετικό ζήτημα



"Οι φυλές υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν."

Ιωάννης Κούμαρης, On the Morphological


Ο Έλληνας ανθρωπολόγος είχε βαθιά πεποίθηση στην έννοια της φυλής. Αποτελούσε την βάση της κοσμοθεώρησής του, με αποτέλεσμα να μην την απαρνηθεί ποτέ. Η παραπάνω διατύπωσή του περιέχεται σε άρθρο του στο Βρετανικό ανθρωπολογικό περιοδικό Man και ήρθε λίγα χρόνια μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενάντια στις...
προσπάθιες των σιωνιστών νικητών να εξαλείψουν το φυλετικό ζήτημα.

Στο ίδιο άρθρο, ο Κούμαρης ζητά να υπερασπιστούμε την Ελληνικότητα από βιολογικής σκοπιάς. Αντιτίθεται στην είσοδο ξένου αίματος, το οποίο είναι κάτι διαφορετικό και τυχόν μίξη οδηγεί σε προβλήματα ταυτότητας. Ζητά οι Έλληνες να διατηρήσουν ακέραιο το αίμα τους και να αποφεύγουν την μίξη με ξένα φυλετικά στοιχεία. Ο Κούμαρης θεωρούσε τον φυλετικό παράγοντα ως καθοριστικό για την εξέλιξη μιας κοινωνίας. Ότι και να πει ο οποιοσδήποτε, οι φυλές υπάρχουν, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να επηρεάζουν τις κοινωνίες.

18 σχόλια:

  1. Eνα αρθρο για την ανθρωπολογία του λιβανου επιτελους θα κανεις? για να αποδειχθεί οτι οι λιβανεζοι δεν ειναι αραβικο εθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αραβικότης όπως και η Ελληνικότης και η Γερμανικότης όπως και ο Πανσλαυισμός δεν είναι φύλετικό θέμα αλλά Εθνικό, Θρησκευτικό και Γλωσσικό, ΜΑΖΙ.

      Συνεπώς δεν έχει νόημα η ανάλυση. Οι Λιβανέζοι είναι ό,τι ήσαν και οι Φοίνικες από φύλετικής σκοπιάς. Άλλωστε για την Χεζμπολλάχ υπάρχει ήδη άρθρο. Ιρανικοί, Αρμενοειδείς-Οριενταλικοί, λίγοι Ανατολικομεσογειακοί και μερικοί Assyroid(μίξη Αραβικού-Αρμενοειδούς) ειναι.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς η εθνικότητα είναι ΚΑΙ φυλετικό ζήτημα, από την άποψη πως βασίζεται στη συγγένεια περισσότερο από ότι στην κατανόηση κάποιων πολιτιστικών εθίμων και την ομογλωσσία.

      Εις ότι αφορά τους Λιβανέζους, είναι το προϊόν τόσο μιας σχετικά πρόσφατης διαδικασίας όσο και πολύ παλαιάς. Σίγουρα είναι και Άραβες -όχι όμως, μόνον Άραβες. Κι αυτό γιατί οι Άραβες είναι κάτι νέο στην περιοχή, προερχόμενοι από την Ανατολή.

      Διαγραφή
    3. Είναι γενικά Αραβόφωνοι Μεσαναολίτες, όπως πλείστοι πληθυσμοί της Ανατολικής Μεσογείου που Αραβοποιήθηκαν γλωσσικώς και πολιτιστικώς-θρησκευτικώς, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό φυλετικώς.

      Η Εθνικότητα φυλετικώς δεν έχει να κάνει με τον φαινότυπο(έχουμε Νορδικούς, Νορδοκρομανοειδείς και Βαλτικούς, Αρμενοειδείς Έλληνες) όσο με την φυλετική οικογένεια-ομάδα(δεν νοείται νέγρος ή Ασιάτης Έλληνας).

      Διαγραφή
    4. Μονάχα ένας Καυκασοειδής της οικογενείας των Ευρωπιδών δύναται να περάσει ως Έλλην και πάλι όσοι αποκλίνουν από το κύριο Διναρικό-Αλπικό-Μεσογειακό-Αρμενοειδές υπόστρωμα, νοούνται κάπως παράταιροι και μόνον όταν μιλήσουν άπταιστα Ελληνικά καταλαβαίνει κανείς ότι είναι Έλληνες.

      Διαγραφή
    5. Κυριε ΚωνΠολιτη Μπορειτε να μην περιλαμβάνετε τους Αρμενοειδεις στο Ελληνικό Εθνος?

      Αυτο το ανατολικο καρκινωμα!

      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    6. Ο χείριστος Ελληνικός φαινότυπος που είναι και ο υπεύθυνος κατστροφής της Ελλάδος είναι γενικά ένας εάν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο βάσει της φυλολογίας.

      Ο Διναρικός.

      Όλες οι Διναρικές χώρες είναι στα ίδια χάλια και σε χειρότερα με την Ελλάδα. Ελάχιστοι Έλληνες του εξωτερικού είναι Διναρικοί, σχεδον κανείς. Οι περισσότεροι είναι Αλπικοί και μετά δολιχοκέφαλοι φαινότυποι(Μεσογειακός, ΚΜ) με ή χωρίς Αλπική επίδραση, και Αρμενοειδείς υπάρχουν αλλά όχι πολλοί, περισσότεροι βέβαια των Διναρικών στο εξωτερικό.

      Οι Διναρικοί Έλληνες στις Γερμανόφωνες χώρες το πολύ-πολύ κανα γυράδικο ή ψησταριά να ανοίξουν. Οι λοιποί φαινότυποι Αλπικοί-ΚΜ-Μεσογειακοί προοδεύουν και μπαίνουν στην έρευνα και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες της Δύσεως.

      Εάν δει κάποιος τις Αρμενοειδείς χώρες όπως Τουρκία και Κύπρος θα καταλάβει πρώτον διαφορές μεταξύ των, π.χ. Ελληνική Κύπρος και Κατεχόμενα αλλά και διαφοροποίηση εντός των χωρών αυτών Δυτική vs Κεντρική Μικρά Ασία. Συνεπώς οι αιτίες δεν είναι μονάχα φυλετικές αλλά και Πολιτιστικές. Δεύτερον γενικά αποτελούν χώρες που αναπτύσσονται οικονομικώς και πληθυσμιακώς, η Τουρκία δε, δυστυχώς και στρατιωτικώς.

      Συνεπώς ουδεμία σύγκρισις με τα τελείως υποανάπτυκτα Βαλκάνια που το μόνον άξιο προϊόν τους είναι το Turbofolk.

      Διαγραφή
    7. Όλα τα αρνητικά της Ελλάδος ταιριάζουν απόλυτα σε εκείνα του Διναικού φαινότυπου, όπως στο παράδειγμα των Ιλλυριών.

      Αγύριστο κεφάλι, βλαξ, κακός, φθονερός, απείθαρχος και άκρως διχαστικός μα άκρως διχαστικός και πολύ ατομιστής και φιλοχρηματος και τέλος ανοργάνωτος. Ακριβώς τα αρνητικά της Ελλάδος.

      Διαγραφή
    8. Μαλακα μου εισαι και πολυ Περικλης Γιανοπουλος.

      Θα λενε εις το μελλον
      "και ειπε καποτε ο Μεγας Κωνπολιτης "που το μόνον άξιο προϊόν τους είναι το Turbofolk."

      διανοουμενιστικα αστεια..οχι για τους πληβίους !

      Διαγραφή
    9. Σε λίγο στην Ελλάδα μονάχα Διναρικοί θα έχουν μείνει και δυστυχώς τότε το χάσμα εξωτερικού και κρατιδίου θα είναι τεράστιο, ήδη είναι.

      Τότε η Ελλάδα θα έχει Βαλκανοποιηθεί πλήρως.

      Διαγραφή
    10. Ο Διαχειριστής μιάς και πιστεύει πραγματικά στην φυλολογία θα πρέπει να εξετάσει αυτό το συνεχώς αυξανόμενο χάσμα.

      Ήδη οι Ελλάδες είναι δύο και οχι μία. Η μία(εξωτερικό) το ακριβώς αντίθετο της άλλης(κρατίδιο). Και το θέμα είναι ότι το χάσμα είναι φαινοτυπικό μεταξύ των Διναρικών που μένουν και των λοιπών φαινοτύπων που μεταναστεύουν.

      Διαγραφή
    11. Έχω παρατηρήσει ότι διαχρονικά κατατάσσεις τους Κυπριους στον αρμενοειδη φυλετικό τύπο,ας μου επιτρέψεις να διαφωνήσω εν μέρει.Εζησα για 4 χρόνια στο νησί και αυτο που είδα είναι οτι οι αρμενοειδής κυριαρχουν στα νοτιοανατολικα και δυτικα παράλια(Ελ.περιοχη Αμμοχωστου και Παφος) με εντονη μειοψηφια μεσογεικων.(π.χ Μιχαλης Κωνσταντίνου=Παραλίμνι Αμμοχώστου).Τώρα στην Λευκωσία οπου διέμενα,αλλα και σε Λαρνακα και Λεμεσο που είναι σχεδον ενωμένες, ειδα τον αρμενοειδής τυπο,οχι τοσο έντονο..μεγαλύτερη αλπικη επίδραση,και μια εμφανης μειοψηφια μεσογειακων,διναρικών,Κ/Μ

      Διαγραφή
    12. Να ξέρεις όμως και ότι το νησί έχει αρκετές μορφές από Ελλάδα(300,000 οι Έλληνες μετανάστες στην Κύπρο) και Βαλτικές, Βαλτοκρομανοειδείς, Νορδοκρομανοειδείς, Νορδικές και (Βορειο)Ατλταντοειδείς μορφές λόγω Ρώσσων και Άγγλων που είναι αρκετοί στο νησί λόγω των επιχειρήσεων οι πρώτοι και των βάσεων(Ακρωτήρι και Δεκέλλια) οι δεύτεροι.

      Διαγραφή
    13. Δεν πιστεύω οτι οι Ρώσσοι έχουν σχέση με την σύσταση του πληθυσμού, επιχειρηματίες είναι και με πολύ προσφατη την έντονη παρουσία τους στο νησί,όπως και οι βρετανοί, ποτε δεν αποίκισαν,στρατιωτικες βάσεις είχαν πάντα.Εχω μελετήσει καποιες τοπικες ιδιαιτερότητες στο νησί,με πολύ ενδιαφέρον, πχ η εκ κατεχώμενης Μορφου(οπου ιστορικά λεγεται οτι ιδρύθηκε απο Σπαρτιάτες)που ζουν σε συνοικισμούς της Λευκωσιας είναι κυρίως Αλπικοί και Μεσογειακοί με συχνο φαίνομενο τα ανοικτο χρώμα ματίων και μαλλιών..εχω γνωρισει 3 διαφορετικες οικογένειες απο αυτούς.Επίσης σε ένα χωριο της ελ.επαρχιας Αμμοχώστου,το Λιοπέτρι,αν το λέω λάθος απολογούμαι,υπάρχει κατι πολύ παράξενο,υπάρχει ενα κράμα αρμενοειδών,νορδικών ή κρομάν,με τους υπόλοιπους φαινότυπους να είναι ανύπαρκτοι..το χωριο λέγεται οτι έζησε λεηλασίες απο πειρατές,αλλα δεν ξερω κατα ποσο έχει βάση,καθως στα άλλα γειτονικα χωρία επικρατεί αυτο που ανέφερα. Μια υποσειμείωση για πρίν, δεν πρέπει να υποεκτιμάται η παρουσία των ιρανικών

      Διαγραφή
    14. Είχα πάει να σηκώσω λεφτά από ΑΤΜ στην Κύπρο και είδα 2 υπαλλήλους που κάνανε διάλειμμα.

      Ο ένας ήταν Οριεναλικος και η άλλη Νορδοκρομανοειδής.

      Υπάρχουν και λίγοι απόγονοι Σταυροφορων στην Κύπρο όπως και Αράβων. Βλέπεις και γηγενείς Βαλτικούς και Νορδοκρομανοειδείς Κύπριους αν και κυρίως γυναίκες. Ζήτημα να είναι 5% σε όλο το νησί.

      Μεσογειακούς δεν έχω δει πολλούς, ίσως ήσαν Έλληνες αυτοί που είδες ή μπορεί να μπέρδεψες Αρμενοειδείς για Μεσογειακούς. Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα περάσαν πολλά χρονια και γίναν μεγάλες ανακατατάξεις.

      Διαγραφή
  2. Καλά ε μιλάμε,πολύ εβραιόφατσα αυτός ο Κούμαρης βρε παιδιά.Μάλλον αρμενοειδής απόγονος Φρυγών θα είναι και αυτός που νομίζει ότι είναι απόγονος Λακεδαιμόνιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγα μην ειναι και τουρανις φιλε ανωνυμε....εμενα μου κανει για αλπικο-διναρικο σχεδον σε ομοιομορφη αναλογια και απο τους 2 φαινοτυπους....Μια που επεσε η κουβεντα για τους διναρικους σε αυτο το post

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.