Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Γεωγραφία, κλίμα και φυλετική επέκταση

Η γεωγραφία και το κλίμα επηρεάζουν καταλυτικά την κατανομή των ανθρωπίνων φυλών στον πλανήτη. Γεωγραφικά εμπόδια διατηρούν τις φυλές απομακρυσμένες μεταξύ τους, ενώ το κλίμα εμποδίζει τις μη προσαρμοσμένες φυλές να εγκατασταθούν σε ένα κλιματικά αφιλόξενο περιβάλλον. Θα εξετάσουμε τους παράγοντες της γεωγραφίας και του κλίματος σε σχέση με την φυλετική επέκταση.

Τα σημαντικότερα γεωγραφικά εμπόδια που εμποδίζουν τις μαζικές μεταναστεύσεις, σε μακροχρόνιο επίπεδο, είναι οι οροσειρές, οι έρημοι και η θάλασσα. Ως γνωστόν, οι νέγροι κατοικούν στην υποσαχάρια Αφρική, με το όριο της ερήμου Σαχάρας να τους ξεχωρίζει από...
τους Ευρωπιδικούς. Οι νεγροειδείς της Ωκεανίας παρέμειναν για πολλές χιλιετίες ανενόχλητοι στα νησιά τους, διατηρώντας την καθαρότητά τους, λόγω του γεωγραφικού εμποδίου της θάλασσας. Η Αμερική κατοικήθηκε μέσω του Βερίγγειου πορθμού και επίσης για πολλές χιλιετίες δεν δέχτηκε αλλόφυλους στα εδάφη της. Η οροσειρά των Ιμαλαϊων αποτελεί το όριο μεταξύ των μογγολικών πληθυσμών στα βόρεια και των Ευρωπιδικών πληθυσμών στα νότια της οροσειράς.

Το κλίμα είναι ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τις δυνατότητες φυλετικής επέκτασης. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αφρική. Το κλίμα της ηπείρου αυτής είναι πολύ αφιλόξενο για τους Ευρωπαίους, οι οποίοι παρότι ήρθαν ως κατακτητές, ελάχιστοι έχουν μείνει εκεί μόνιμα. Μόνο σε λίγους θύλακες στο κράτος της Νότιας Αφρικής που απέχει αρκετά από τον Ισημερινό, καθώς και στις Μεσογειακές ακτές της βορείου Αφρικής μπόρεσαν οι Ευρωπαίοι να εγκατασταθούν μόνιμα. Αντιθέτως οι νέγροι, αξιοποιώντας τον αλώβητο πυρήνα τους στην υποσαχάρια Αφρική, δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα να επεκτείνονται, είτε στην Αμερική, είτε προσφάτως στην Ευρώπη.

Στην κεντρική και βόρεια Ασία, οι κάτοικοι είναι σχεδόν αποκλειστικά μογγόλοι. Το κλίμα είναι ανυπόφορο για τους Ευρωπιδικούς που έφτασαν ως εκεί και ελάχιστοι έχουν εγκατασταθεί μόνιμα. Αντιθέτως, οι μογγόλοι, αξιοποιώντας τον αλώβητο πυρήνα τους στην κεντρική και βόρεια Ασία, επεκτείνονται προς τα νότια, καθώς και προς τα δυτικά ως την Ευρώπη. Οι Ευρωπιδικοί είχαν σοβαρό πρόβλημα να εγκατασταθούν σε περιοχές της Αμερικής, παρότι την κατέκτησαν. Στον Καναδά, οι ιθαγενείς ζουν πλειοψηφικά στις βόρειες κρύες περιοχές της χώρας, ενώ οι Εσκιμώοι έχουν μείνει ανενόχλητοι. Αντιθέτως στις ΗΠΑ, που έχει ευνοϊκότερο κλίμα, οι λευκοί αντικατέστησαν τους ιθαγενείς. Στη Λατινική Αμερική, οι ιθαγενείς της ευρύτερης τροπικής περιοχής του Αμαζονίου έχουν μείνει ανεπηρέαστοι από την είσοδο των λευκών, όπως και οι ορεινοί πληθυσμοί των Άνδεων.

Η Ευρώπη έχει ευνοϊκό κλίμα και αυτό την καθιστά επιρρεπή στο να δέχεται αλλόφυλους. Γεωγραφικά κοιτώντας, από την Ασία δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο, ενώ είναι ευτυχές ότι τουλάχιστον υπάρχει η Μεσόγειος θάλασσα που εμποδίζει την μαζική μετακίνηση ανθρώπων από την Αφρική και την Μέση Ανατολή, μακροπρόθεσμα. Η μεγαλύτερη φυλετική μεταβολή στην Ευρώπη έχει προέλθει από την Ασία, ενώ στις μέρες μας, με μια διεθνώς οργανωμένη εκστρατεία, βλέπουμε μια εισβολή Αφρο-ασιατών μέσω της θάλασσας, κάτι που την καθιστά εξόφθαλμη.

Παρατηρούμε ότι πληθυσμοί που έχουν προσαρμοστεί εξελικτικά σε δύσκολα κλίματα, πόσω μάλλον αν είναι και γεωγραφικά απομονωμένοι, αποκτούν το πλεονέκτημα ότι δύσκολα θα δεχτούν εισροή αλλοφύλων. Ωστόσο, οι ίδιοι μπορούν εύκολα να επεκταθούν στα πιο φιλόξενα κλίματα. Δηλαδή διατηρώντας ανέπαφο τον πυρήνα τους, επεκτείνονται από ασφαλή θέση. Φαίνεται σαν η φύση να τους έδωσε ένα πλεονέκτημα, που πιθανόν μακροπρόθεσμα να καθορίσει την επικράτηση των φυλών στον πλανήτη. Αν π.χ. νέγροι και μογγόλοι επεκτείνονται διαρκώς, χωρίς κανένας να τους ενοχλεί στον πυρήνα τους, σε υποσαχάρια Αφρική και κεντρική-βόρεια Ασία αντίστοιχα, αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή, μετά από χιλιετίες, θα αντικαταστήσουν όλες τις υπόλοιπες φυλές. Ένα συμπέρασμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους λευκούς, εφόσον είναι λιγότερο προσαρμοσμένοι σε δύσκολα κλίματα, πως θα πρέπει να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τους αλλόφυλους να εισρεύσουν στα κλιματολογικά ευνοϊκά εδάφη τους.

11 σχόλια:

  1. "Ένα συμπέρασμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους λευκούς"

    Η αναφορά γίνεται για όλους τους Ευρωπιδικούς,ή για αυτούς που θεωρούμε Λευκούς;Επειδή στο άρθρο έχει γραφτεί αρκετές φορές το γενικευμένο "Ευρωπιδικοί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση προς τον κ. διαχειριστή Είναι αλήθεια ότι ο γονότυπος είναι υπεύθυνος για τον χατακτήρα, δηλαδή ένας μεσογειακός που δεν έχει μεσογειακούς γονείς και έτυχε να γεννηθεί μεσογειακός επειδή ήταν ο παππούς του δεν θα έχει το χαρακτήρα του μεσογειακού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε δεν είσαι ο μοναδικός που το έχει αναρωτηθεί,εγώ και κάποιοι άλλοι έχουμε ρωτήσει για παράδειγμα τι γίνεται σε περίπτωση που ανεξαρτήτως τύπου κάποιος έχει κληρονομήσει γονίδια για την εμφάνιση ψυχοπάθειας;Και όλως τυχαίως πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο για ηγέτες με αυτή τη "διαταραχή" και αναφέρθηκε ο Αλκιβιάδης ,κάνοντας μια αναζήτηση είδα ότι υπάρχουν αρκετές πηγές που τον κατατάσουν ως τέτοιο,για μένα είναι η απόλυτη εξήγηση ως προς το γιατί παρ'ότι υπάρχουν εκατοντάδες εκατομύρια μεσογειακοί-ατλαντοειδείς-νορδικοί-ΚΜ(αναφέρω αυτούς μιας και είναι θεοποιημένοι)μόνο μια μικρή μειοψηφία μπορεί να "ανταγωνιστεί"τις διάφορες ιστορικές μορφές που εκπροσωπούν αυτούς τους τύπους,είτε απο άποψη νοημοσύνης, ηγετικού χαρακτήρα, ή δημιουργικότητας κτλπ απο'κει και πέρα βλέπεις, μάζα..μπορούμε βέβαια να τα ρίχνουμε όλα στο παιχνίδι των Σιωνιστών αλλά αν όντως κάποιοι ήταν τόσο υπεράνθρωποι δε θα πέφταν "θύματα"και θα είχαμε τώρα τουλάχιστον 1 εκατ.Αλκιβιάδηδες και Θαλήδες.
      Αν άσχετα απο φυλετικό τύπο,αναρωτηθείς τι ανθρώπους,τι χαρακτηριστικά χρειάζεται το έθνος για να προοδεύσει και ψάξεις πως αυτά συνδέονται με διάφορα γονίδια,νομίζω θα δείς αλλιώς τα πράγματα.Αυτό που ίσως να συμβαίνει είναι ότι διάφοροι πληθυσμοί(είτε μοντέρνοι,είτε αρχικοί που τα πέρασαν και σ'άλλους)είχαν την αποκλειστικότητα του εκάστοτε γονιδίου(γιατί μεταλλάχθηκε εντός τους) με αποτέλεσμα την απόκλιση χαρακτηριστικών που υπάρχει μεταξύ φυλών.

      Διαγραφή
  3. Υπάρχει σχολή ανθρωπολογίας στην Ελλάδα και αν ναι σε ποιες περιοχές και αξίζει;
    Αν δεν έχει στην Ελλάδα σε ποιες χώρες έχει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την Ελλάδα δες εδώ:
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/03/blog-post_21.html

      Στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετές σχολές ανθρωπολογίας σε ΗΠΑ, Αγγλία, κτλ όπου κάποιος μπορεί να μάθει μεταξύ άλλων εξελικτική βιολογία και μεθόδους ανθρωπομετρίας.

      Διαγραφή
  4. Ο Σεΐχης της Περσίας Nasser al-Din Shah Qajar
    http://asorblog.org/wp-content/uploads/2014/06/2.jpg
    Και ο Πολάκης!!!
    https://pbs.twimg.com/media/Ccuhj6_WEAAnlVH.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Παυλόπουλος είναι Αρμενοειδής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη ότι η αιμομιξία κάνει κακό στην φυλή?Γιατί λογικά μόνο καλό θα έκανε αν δεν υπάρχουν αρρώστιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kalo kanei kai egw exw padreutei tin prwti 3aderfi mou an kai paranomo o papas gnwstos mas mas padrepse.Exoume 2 agorakia mazi kai den 3ereis ti xara pou einai na blepoume sta prwsopa tous ta matia tou kinoy mas papou oloidia exoun bgei!

      Διαγραφή
    2. Τι λες ρε ζώον...Ρώτας αν η αιμομιξία κανει κακό. Και μονο που κανεις αυτήν την ερώτηση δείχνει το νοητικό σου επίπεδο.Η ιατρική έχει αποφανθεί εδώ και αιώνες.Τι να πω..Κάθε μέρα απογοητευομαι περισσότερο, δεν υπάρχει σωτηρία. Πάνε ψήφισε και ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρωθεί το πακέτο.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.