Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Τι ανθρωπολογικά γνωρίσματα έχουν αυτοί που κάνουν περισσότερα παιδιά;

Διαφορετικός αναπαραγωγικός ρυθμός μεταξύ διαφορετικών φυλών σημαίνει σταδιακή επικράτηση της μίας έναντι της άλλης. Αυτή η διαπίστωση καθιστά απαραίτητες μελέτες που να εξετάζουν τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα των ανθρώπων που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη γεννητικότητα. Μία εξαιρετική μελέτη επί του αντικειμένου είναι αυτή των Clark και Spuhler που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Human Biology, με τίτλο "Differential fertility in relation to body dimensions". Εξετάζονται οι διαστάσεις του σώματος σε σχέση με την γεννητικότητα. Τα συμπεράσματα είναι σημαντικότατα και κάθε φυλετικά σκεπτόμενος οφείλει να τα λάβει σοβαρά υπόψη.

Οι συγγραφείς αρχικά γράφουν ότι η γεννητικότητα έχει συχνά μελετηθεί σε συνδυασμό με κοινωνικούς και μορφωτικούς παράγοντες, αλλά ελάχιστες μελέτες έχουν εστιάσει απευθείας στη σχέση μεταξύ σωματικών χαρακτηριστικών και γεννητικότητας. Επισημαίνεται ότι η γεννητικότητα θα καθορίσει...
την μελλοντική βιολογική σύσταση του πληθυσμού. Η μελέτη έγινε στην πόλη Ann Arbor της πολιτείας του Michigan και το τυχαίο δείγμα αποτελούνταν από Ευρωπαϊκής καταγωγής κατοίκους. Συνολικά εξετάστηκαν 324 γυναίκες και 230 άνδρες. Για κάθε άτομο κατεγράφη ο αριθμός των παιδιών που έχει κάνει και ελήφθησαν αναλυτικές ανθρωπολογικές μετρήσεις. Τα άτομα κατετάγησαν στις κατηγορίες χαμηλής και υψηλής γεννητικότητας.

Μετά από στατιστική ανάλυση, προέκυψαν οι συσχετίσεις μεταξύ γεννητικότητας και διαφόρων ανθρωπολογικών γνωρισμάτων. Οι συγγραφείς ορθά γράφουν ότι τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα που μετρήθηκαν ορίζονται γονιδιακά, πράγμα που σημαίνει πως οποιαδήποτε συσχέτισή τους με τη γεννητικότητα, υποδεικνύει την πορεία που λαμβάνει η φυσική ή η σεξουαλική επιλογή. Το αποτέλεσμα της μελέτης συνοψίζεται στον επίλογο της δημοσίευσης:

"Η ανάλυση δείχνει ότι για τους άνδρες και τις γυναίκες του Ann Arbor υπάρχει η τάση τα άτομα με γεννητικότητα άνω του μέσου όρου να έχουν πιο ευρεία σωματοδομή από τα άτομα με γεννητικότητα κάτω του μέσου όρου... Η ανάλυση επίσης δείχνει ότι οι άνδρες με τη μεγαλύτερη γεννητικότητα τείνουν να έχουν πλατύτερα κεφάλια από ότι οι άνδρες με χαμηότερη γεννητικότητα και ότι οι γυναίκες με υψηλή γεννητικότητα τείνουν να είναι κοντύτερες και με μικρότερες μύτες από τις γυναίκες με χαμηλότερη γεννητικότητα. Φαίνεται πιθανό αυτές οι συσχετίσεις να προέρχονται από την δράση της σεξουαλικής ή φυσικής επιλογής, ή και των δύο μαζί και συνεπώς είναι μεγάληες γενετικής και εξελικτικής σημασίας."

Δηλαδή, τα άτομα με ευρεία σωματοδομή, άνδρες και γυναίκες, τείνουν να κάνουν περισσότερα παιδιά από τους πιο λεπτούς. Βέβαια οι συγγραφείς αφήνουν μια αμφιβολία, για το κατά πόσον η ευρεία σωματοδομή σχετίζεται με κοινωνικούς παράγοντες που οδηγούν σε μεγάλη γεννητικότητα. Επίσης, υψηλή γεννητικότητα παρουσιάζουν οι άνδρες που τείνουν βραχυκέφαλοι και οι γυναίκες με χαμηλό ανάστημα και κοντή μύτη. Για κάποιον που γνωρίζει τους φυλετικούς τύπους, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει ποιος φυλετικός τύπος φωτογραφίζεται. Στις ΗΠΑ οι περισσότεροι λευκοί κάτοικοι είναι Κρομανοειδείς, με κάποιους Νορδικούς και Ατλαντοειδείς, όμως κατά τον περασμένο αιώνα εισέρρευσαν μεγάλοι αριθμοί Αλπικών, σε ποσοστό που μπορεί να φτάνει το διψήφιο, οι οποίοι είναι ευδιάκριτοι στον μέσο Ευρωπαίο ακόμα και από τον κινηματογράφο ή την πολιτική σκηνή. Φαίνεται ότι οι Αλπικοί, με την ευρεία σωματοδομή, την βραχυκεφαλία, το μέτριο προς χαμηλό ανάστημα και την συχνά κοντή μύτη, είναι αυτοί που αναπαράγονται ταχύτατα στις ΗΠΑ, έναντι των υπολοίπων λευκών τύπων που αναφέρθηκαν και οι οποίοι στερεοτυπικά είναι ψηλοί, δολιχοκέφαλοι και μεσο-εξωμορφικοί. Το αποτέλεσμα της μελέτης είναι πολύ σημαντικό και δείχνει την πορεία που λαμβάνει η επιλογή στον άνθρωπο, φυσική και σεξουαλική, με ότι συνεπάγεται αυτό για το ανθρώπινο υλικό που τείνει να επικρατήσει.

1 σχόλιο:

  1. Αν οι Αλπικοί συνεχίσουν να αυξάνονται ,αντιπροσωπεύοντας ουσιαστικά τον μέσο Λευκό,είναι πασιφανές ότι οι εστίες αντιστάσεως δεν θα είναι οι πρέπουσες,προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αντικατάσταση της Ευρώπης από τους αφροασιάτες.
    Εκτός και αν οι Αλπικοί αυτοί είναι κράμα μαχητικότητας Λέον Ντεγκρέλ και πνευματισμού Μπραζιγιάκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.