Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Μίξεις λευκών-νέγρων

Ο κορυφαίος Αμερικανός βιολόγος Charles Davenport ταξίδεψε στη Τζαμάικα ώστε να μελετήσει το ζήτημα της επιμιξίας στον άνθρωπο. Μαζί με τον βοηθό του Morris Steggerda πραγγματοποίησε στο νησί μία από τις σημαντικότερες μελέτες περί φυλετικής μίξης. Μέρος των αποτελεσμάτων και φωτογραφικό υλικό μας παρέχει o Davenport σε μία από τις πρώτες του δημοσιεύσεις με το υλικό που συσσώρευσε με τίτλο "Race crossing in Jamaica", που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Scientific Monthly. Σκοπός της μελέτης ήταν να προσδιοριστεί το αποτέλεσμα της φυλετικής μίξης λευκών-νέγρων από πλευράς σωματικών γνωρισμάτων και πνευματικών δυνατοτήτων, ακολουθώντας ποσοτική προσέγγιση.

Ο συγγραφέας αρχικά γράφει πως όποιος έχει ταξιδέψει στον κόσμο θα έχει διακρίνει ότι οι άνθρωποι που κατοικούν διαφορετικά μέρη διαφέρουν εμφανώς. Συνεπώς, ο πλανήτης κατοικείται από διαφορετικές φυλές. Οι φυλές αυτές έχουν προκύψει λόγω της απομόνωσης επί χιλιετίες, όμως οι μετακινήσεις που αυξάνονται ιστορικά έχουν οδηγήσει σε διαρκή φυλετική μίξη. Το ζήτημα της φυλετικής μίξης απασχολεί όλους όσους κοιτούν προς το μέλλον: ποιο είναι το αποτέλεσμά της; Σύμφωνα με τον Davenport, αυτό απασχολεί ιδιαίτερα τους λευκούς, επειδή...
έχουν φέρει μεγάλη πρόοδο στις επιστήμες και στον πολιτισμό. Μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα της φυλετικής μίξης; Η φυλετική μίξη θα οδηγήσει σε μείωση των ικανοτήτων των μικτών απογόνων;

Το δείγμα της μελέτης αποτελούνταν από 100 λευκούς, 100 νέγρους και 100 μιγάδες. Μερικές φωτογραφίες είναι οι παρακάτω:

Λευκοί: προσέξτε τη μικρή απόσταση μεταξύ των ματιών και τη λεπτή μακριά μύτη

Λευκοί: Προσέξτε το υψηλό ανάστημα, το λεπτό πρόσωπο, την λεπτή μακριά μύτη


Μαύροι: προσέξτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τα μαλλιά και τηνμεγάλη απόσταση μεταξύ των ματιών

Οι δύο αριστερά μαύροι, ο δεξιά μιγάς

Μιγάδες
Μελετήθηκαν σωματικά και πνευματικά γνωρίσματα. Ένα παράδειγμα από τα σωματικά γνωρίσματα είναι το πλάτος της μύτης, το οποίο στους λευκούς είναι χαμηλό, στους νέγρους υψηλό, ενώ στους μιγάδες κατά μέσο όρο ενδιάμεσο, όμως με μεγάλη μεταβλητότητα, εφόσον συναντάμε από μικρό μέχρι και μεγάλο πλάτος μύτης, γεγονός που υποδεικνύει μεντελικό σχήμα κληρονομικότητας.


Αντίστοιχα συμβαίνει και με τα υπόλοιπα σωματικά γνωρίσματα, όπως π.χ. η μορφή της τρίχας και το χρώμα του δέρματος. Οι διαφορές λευκών-νέγρων προκύπτουν ξεκάθαρα από διαφορές στο γενετικό υλικό.

Στα τεστ που έγιναν για τις αισθητηριακές και νοητικές ικανότητες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μιγάδες υπετερούν κατά μέσο όρο σε σχέση με τους μαύρους, ωστόσο εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις από τον μέσο όρο, με άλλοτε προικισμένα και άλλοτε νοητικά αδύναμα άτομα. Ο Davenport θεωρεί ότι στους μιγάδες το αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει δυσαρμονικό και γι' αυτό κάποιοι μιγάδες βαθμολογούνται κάτω και από τους μαύρους. Οι μαύροι είναι υπερτερούν στα μουσικά και ρυθμικά τεστ, οι λευκοί στα περισσότερα νοητικά τεστ, ενώ οι μιγάδες βρίσκονται συνήθως ενδιάμεσα, αρκετές φορές πιο κοντά στους μαύρους, αλλά με αρκετή μεταβλητότητα.

Συμπερασματικά, η μελέτη της φυλετικής μίξης είναι πολύ σημαντική, ειδικά στην εποχή μας, για την κατανόηση των μεταβολών που επιφέρει σε μια κοινωνία. Δεν είναι μόνο η εμφάνιση ενός λαού που αλλάζει, αλλά και οι πνευματικές του δυνατότητες. Η εμφάνιση επιδρά στα ένστικτα, τα ψυχικά γνωρίσματα επιδρούν στον πολιτισμό.

20 σχόλια:

  1. θελω καποιος που ξερει σιγουρα να μου εξηγησει πως δημιουργηθηκαν οι αρμενοειδεις.Καποιος ειχε πει οτι δημιουργηθηκαν απο την συνεχη μιξη πρωτοαλπικων με ιρανικους και αραβικους πως γινετε ομωςνα προεκυψαν βραχυκεφαλοι και με σκουρο δερμα σαν ολων απο την μεση ανατολη αφου ηταν μιξη με αλπικους??και κατι ακομα αυτη η μιξη εγινε στην μικρα ασιακαι αν ναι πριν ποσα χιλιαδες χρονια?ευχαριστω προκαταβολικα για οποιαδηποτε απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρομανοειδής του Νότου17 Αυγούστου 2017 στις 5:41 μ.μ.

      Απάντηση έδωσες ήδη μόνος σου, ότι οι Αρμενοειδείς αποτελούν προϊόν διαρκούς μίξεως μεταξύ Ιρανικών και (πρωτο)-Αλπικών πληθυσμών.

      Το χρώμα του δέρματος παρότι γενικά σκούρο, διαφερει στους Αρμενοειδείς ειδικά εάν έχει διατηρηθεί σημαντικό μέρος της Αλπικότητάς των. Ενδεικτικό είναι ότι σε περιοχές Αρμενοειδών, όπως και σε περιοχες Βαλτικών, εμφανίζονται και Αλπικοί μαζί με πολλές ενδιάμεσες Αρμενοειδείς-Αλπικές μορφές.

      Διαγραφή
    2. Όπως σου είχα ξαναγράψει, οι αρμενοειδείς είναι αποτέλεσμα μίξης δολιχοκέφαλων πληθυσμών μικτής καταγωγής (αραβικοί, ιρανικοί, μεσογειακοί, σαχάριοι), με πρωτο-αλπικούς. Η μίξη έγινε ΠΡΟΤΟΥ ολοκληρωθεί η διαδικασία του εκδιναρισμού τους, με αποτέλεσμα να συντελέσει ο πρωτοαλπικός φαινότυπος στον σχηματισμό ενός νέου φαινοτυπικού φάσματος.
      Ο χρόνος που συνέβη αυτό, είναι στα τέλη της περιόδου του Χαλκού και το φάσμα άρχισε να σταθεροποιείται κατά τις αρχές της εποχής του Σιδήρου, δηλ, περίπου 3,000 χρόνια πριν. Η περιοχή που έλαβε χώρα αυτό το φαινόμενο, ξεκίνησε από τις παρυφές της Ανατολίας, στα βόρεια της Μεσοποταμίας και επεκτάθηκε σταδιακά μέχρι τα παράλια της ανατολικής Μεσογείου, καθώς οι λεγόμενοι "Λαοί της Θάλασσας" και μετέπειτα οι Ασσύριοι, εισέβαλλαν και υπέταξαν τον χώρο μεταξύ Μεσοποταμίας και βόρειας Αιγύπτου.

      Διαγραφή
  2. Κρομανοειδής του Νότου ποια ειναι η γνωμη σου στο θεμα της γενετικης τροποποιησης με την εν λογω μεθοδο crispr/cas9 ή με οποιονδήποτε αλλον τροπο?Θα ηθελα να κανω με καποιον μια τετοια συζητηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρομανοειδής του Νότου17 Αυγούστου 2017 στις 5:38 μ.μ.

      Η βιολογική μηχανική αν και δύναται κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί με τρόπο ευγονικό, διαγράφοντας τα γενετικά σφάλματα στο DNA, ανοίγει τον δρόμο για αντικατάσταση της ανθρωπίνου αναπαραγωγικής διαδικασίας, αρχικώς εν μέρει και ύστερα πιθανότατα συνολικά, από ιδιωτικές εταιρείες και εργαστήρια. Ο άνθρωπος θα καταντήσει ένα ακόμα προϊόν ανοιχτό σε πολλών ειδών "παραγγελίες" με αποτέλεσμα κάθε ιερή φυλετική ψυχική κληρονομιά και ιεροτελεστία να απολεσθεί. Τάσσομαι υπέρ μονάχα στην διόρθωση γενετικών σφαλμάτων αν και είναι σίγουρο ότι άπαξ και ανεκαλύφθη η μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί και στρεβλώς.

      Διαγραφή
    2. Κρομανοειδής του Νότου17 Αυγούστου 2017 στις 5:47 μ.μ.

      Είναι πάντως αστείο να βρίζονται οι ΚΜ και μάλιστα να ρίπτονται στο ίδιο χαμηλό επίπεδο με τους Διναρικούς από διαδικτυακά τρολλ, όταν οι δύο υπερδυνάμεις του Δυτικού κόσμου παγκοσμίως ήτοι ΗΠΑ και Γερμανία, αποτελούν χώρες με υψηλό ποσοστό Κρομανοειδούς πληθυσμού και σε αυτό οφείλεται η βιομηχανική (αλλά και οργανωτική και στρατιωτική) πρωτοκαθεδρία τους. Ειδικά οι ΗΠΑ αποτελεί χώρα πλειοψηφικά Κρομανοειδή ενώ η Γερμανία έχει σίγουρο το 1/4 του πληθυσμού της ανήκων στον φαινότυπο αυτό.

      Αποτέλεσμα:

      η πλειοψηφικώς ΚΜ Αμερική είναι παγκοσμία στρατιωτική και βιομηχανική υπερδύναμη ενώ η Γερμανία ηγεμονεύει από το 1990 την Ευρώπη.

      Συνέκρινε τώρα ανώνυμε τα επί το πλείστον Αλπικά (ή Βαλτικά) Έθνη της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων σαν την Ρουμανία, την Ουκρανία, την Λευκορωσία, την Βουλγαρία ακόμα και την Ελλάδα (πλειοψηφικώς Αλπική χώρα και έπειτα Διναρική και Αρμενοειδής). Ακόμη και με τις Σκανδιναυικές ΚΜ χώρες η σύγκρισίς των είναι αστεία.

      Διαγραφή
    3. Κρομανοειδής του Νότου οταν μιλαω για γενετικη τροποποιηση δεν εννοω μονο για διαγραφη των γενετικων σφαλματων στο DNA αλλα και για πραγματα που λενε οπως να αυξησεις το IQ οσο θες,πιο δυνατα μωρα,πιο ομορφα μωρα με λιγα λογια να σχεδιαζεις εναν ανθρωπο oπως θελεις.Γινεται κατι τετοιο?

      Διαγραφή
    4. Κρομανοειδής του Νότου18 Αυγούστου 2017 στις 1:35 π.μ.

      Φυσικά και ΝΑΙ.

      Ιδίως εάν συνδέσεις την ομορφιά π.χ. με ορισμένα φαινοτυπικά γονίδια τα οποία εντοπίζονται στους ΚΜ, όπως το τετράγωνο σαγόνι στον άνδρα.

      Αν και πρακτικά τουλάχιστον επισήμως δεν έχουμε ακόμα ζωντανό δείγμα τέτοιας βιολογικής τροποποιήσεως, θεωρητικά και οσονούπω πρακτικά, ναι είναι δυνατόν.

      Διαγραφή
    5. Κρομανοειδής του Νότου18 Αυγούστου 2017 στις 1:40 π.μ.

      Το όλο ζήτημα φαντάσου το σαν προγραμματισμό DNA.

      Όπως και στον υπολογιστή έτσι και γενετικά πλέον θα μπορεί ο καθείς γενετιστής να πλάθει τον εκάστοτε κώδικα DNA ανάλογα με ποία βιολογικά χαρακτηριστικά επιθυμεί ο πελάτης να έχει ο υιός ή η κόρη "του". Έτσι δηλαδή ίσως και να γίνεται ένας Αλπικός "πατέρας" με την βοήθεια του γενετιστή να έχει Κρομανοειδή ή Μεσογειακό υιό επαναπρογραμματίζοντας, όπως ακριβώς και σε ένα πρόγραμμα, τον γενετικό κώδικα του εμβρύου με βάση αυτόν ενός Κρομανοειδούς ή Μεσογειακού. Βέβαια εφόσον η γνώσις των φαινοτύπων αγνοείται, η φαινοτυπική επιλογή θα γίνεται έμμεσα βασισμένη απευθείας στα επιθυμητά από τον πελάτη γνωρίσματα του κάθε φαινοτύπου που εκείνος κρίνει θεμιτά για τον υιό ή την κόρη "του".

      Διαγραφή
    6. Με λιγα λογια αυτο μπορει να γινει και μεσα απο τραπεζα σπερματος ή τραπεζα ωαριων σωστα?δεν υπαρχει καμια διαφορα σχεδον.

      Διαγραφή
  3. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ...

    ΟΙ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΗ ΤΥΠΟ ?......ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 3 ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ?...Η ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΠΙΚΟΙ-ΒΑΛΤΙΚΟΙ?.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Διναρικοί είναι βραχυκέφαλοι συγγενείς των Αρμενοειδών αλλά ο διαχειριστής λέει τα δικά του διότι δεν θέλει να βγάλει τους μισούς Έλληνες σήμερα γύφτους.Εδώ έχει βγάλει κανονικούς Αρμενοειδής σαν τον Γεώργιο Γρίβα διναρικούς επειδή ήταν εθνικιστής.

      Διαγραφή
    2. Εντωμεταξύ να ξέρεις ότι οι περισσότεροι φυλετιστές σήμερα βγάζουν πολλούς αρμενοειδής διναρικούς δες για παράδειγμα τον Σερβετά από τους αρβύλα που είναι Κρομανοαρμενοειδής τον έχουν βγάλει εδώ με διναρική επίδραση,το ίσιο και για τον αρμενοειδή Νότη Σφακιανάκη τον βγάζουν διναρικό και άλλους λογικά.

      Διαγραφή
    3. ΜΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ......

      Ο ΓΡΙΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟΣ ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ........ΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ,ΣΚΛΗΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ,ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΑΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ......ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΔΙΝΑΡΙΚΑ.....ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.......

      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΨΥΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΔΙΝΑΡΙΚΟΣ.....ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟΣ, ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ, ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ, ΕΞΟΧΟΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ.......ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΤΑΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 16 ΑΙΩΝΑ........ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΓΡΙΒΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ.....

      ΟΙ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ........

      Διαγραφή
    4. Νευρικος Μεσογειακος19 Αυγούστου 2017 στις 7:47 π.μ.

      Οι Διναρικοι ειναι η ντροπη της ''λευκης φυλης''.Αγρικοι, καθυστερημενοι και δυσμορφοι. Η πλατυϊνία ΔΕΝ αποτελει ευρωπαικο χαρακτηριστικο.Εχουν καταγωγη απο τον Καυκασο.Απο πνευματικης πλευρας οι Αλπικοι και οι Βαλτικοι ακομα και Αρμενοιεδης ειναι πολυ καλυτεροι απο τους Διναρικους.Προτιμω να εχω για γυναικα μια ευγενης μη λευκη (π.χ Γιαπωνεζα) παρα μια διναρικη.

      Διαγραφή
    5. Η πλατυϊνία, προς ενημέρωση, ήταν χαρακτηριστικό των πληθυσμών που βρίσκονταν ήδη στην Ευρώπη κατά τη παλαιολιθική περίοδο. Η εξέλιξή τους επέφερε κυρτότητα κι αύξηση του όγκου του εγκεφάλου. Ο εκδιναρισμός όμως, και η συνεπαγόμενη πλατυϊνία, δεν αφορά εκείνη την εξελικτική φάση καθώς οι Ευρωπαίοι διναρικοί προέρχονται από δολιχοκέφαλους πληθυσμούς με ΑΜΙΓΗ καταγωγή, αποτέλεσμα της ξαφνικής συνεύρεσης πληθυσμών που είχαν αναπτύξει λεπτοπροσωπία και εκείνων που δεν είχαν (κρομανοειδείς). Αυτή η διαδικασία (εκδιναρισμός), παρότι έχει αποφέρει ένα συγκεκριμένο φαινότυπο (διναρικός), έχει σημαντική επίδραση στην πλειοψηφία των βόρειων Ευρωπαίκών πληθυσμών (οι πιο συνηθισμένοι νορδικοί, hallstatt και keltic, είναι αμφότεροι εκδιναρισμένοιμε τον δεύτερο να εμφανίζει μεγαλύτερη διναρική επίδραση).

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος18 Αυγούστου 2017 - 3:56 π.μ.

      Λογικά από τον Κρομανοειδή προέρχονται.Έχουν σημαντικές διαφορές με τους Αρμενοειδείς και φαινοτυπικά και στον σωματότυπο.

      Νευρικέ,οι Γιαπωνέζες είναι γατάκια,μόνο που δεν νιαουρίζουν,το να τις συγκρίνουμε με τις εκ γενετής μπαρόβιες στην φάτσα διναρικές είναι αστείο.

      Διαγραφή
    7. Σώπα ρε "Νευρικέ Μεσογειακέ", τι μα λες...
      "Προτιμω να εχω για γυναικα μια ευγενης μη λευκη"...
      Θέλεις και "ευγενής" γυναίκα, ποιός ξέρει τι γυφτάκι είσαι, στούρνε. Μάθε πρώτα κανένα ελληνικό, που θἐλεις να έχεις και άποψη ανθρωπολογική, νούμερο!

      Διαγραφή
    8. Νευρικος Μεσογειακος21 Αυγούστου 2017 στις 5:58 π.μ.

      Βρε βλακα 1) ειμαι δυσλεκτικος και δεν εχω μεγαλωσει καν στην Ελλαδα 2) Δεν ειμαι ανθρωπολογος αλλα οι Διναρικοι φαινονται και απο φατσα οτι ειναι σκουπιδια. Η ασχημια τους και η ζωωδης συμπεριφορα τους ειναι χαρακτηριστικη.

      Και φυσικα ξαναλεω χιλιες φορες να εχω για γυναικα μια Γιαπωνεζα παρα μια Αλβανεζα!

      Διαγραφή
    9. Δεν ξέρω τι σόι διναρικούς έχεις δει που σου φαίνονταισκουπίδια... Προφανώς θα τους συγχέεις με αρμενοειδείς.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.